Reklam
Reklam
432
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Gördük işittik söylüyoruz 20 Temmuz 2026

Genel kurul bitti ama?

İşverenin mülkünde kiracı Özçelik-İş Sendikası geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da 16. Olağan genel kurulunu yaptı.

15 Temmuz, Filistin ve demokrasi konulu afişlerin yer aldığı genel kurul salonunda genel başkan adayı İstanbul Şube başkanı sık sık yuhalandı onu destekleyen delegeler “Hainler dışarı” sloganları ile salondan atılmaya çalışıldı.

Ne güzel demokrasi değil mi?

Tek adaylı bir seçim olsa idi o delegeler mevcut yönetime oy vermeyecek mi idi?

İdeolojilerine göre sloganlar.

Savunması gerek işçi hakları ile ilgili?

Tık yok.

Baştan dedik ya?

Karabük’te işverenin mülkünde kiracı bu sendika.

Asıl mesele kongre öncesi.

Öyle telaşelenmişler ki, seçim sonrası sevinç halleri genel kurul salonunda erik dalına kadar uzandı.

Yönetim konusunda siyasilerin, kimisinin iyi polis, kimisinin kötü polis rollerine soyunduğu yönetim pazarlığında Yunus Değirmenci Karabük’ü temsil edecek üye konusunda geri adım atmamış.

Özçelik-İş Sendikasında son zamanlarda çok sayıda genel başkan, başkanlar kurulu kararı ile gitti.

Kongre öncesinde sarı zarf dağıttıkları gazeteciler kongre sonucunu zafer olarak yazdılar.

Güven tazeleme olarak bildirdiler.

Gel velakin sistem içerisinden aday olan Okan Ödemiş’in aldığı oy da bir kenara not edilmeli.

Sayı azımsanacak bir sayı değil.

Demek ki, muhalefetin aldığı oy kadar yönetimi onaylamayan var.

Bu iş Bir nal hikâyesine uzar.

Çiğce, acemice, ahlaksızca genel kurul da dağıtılan zarflardaki meblağları nasıl muhasebeleştireceklerini merak ediyorum.

O zarfları alanlar mı?

Herkes.

Bavulla birlikte herkes.

Hödüklüğe bak sen.

 

 

FETÖ’de siyasi ayak mı dediniz?

 

Kahrolası CİAsal vatan haini terör örgütünün kalkışmasının 10. Yıldönümünde hainler hala tartışılıyor.

Milletin devleti sokaktan topladığı gecenin faillerini kim bu kadar şımarttı sorusunun cevabının belli olmasına rağmen kimse konuşamıyor?

“Ne istediler de vermedik?” Diyen biz değiliz.

Adalet teşkilatını, Üniversiteleri, devletin güvenlik güçlerini, valilik, genel müdürlük makamlarını veren vallahi biz değiliz.

Sınav sorularını çalan da billahi biz değiliz.

15 Temmuz’dan sonra;

“Kandırıldık. Allah bizi affetsin.” Demedik hiç.

Hep Pensilvanya’da besiye çekilen ve FBİ tarafından devlet çiftliğinde korunan zaat olarak bahsettik elebaşından.

Aradan 10 yıl geçti.

“Simitçi, kahveci, gazozcu” hapis yattı.

Bedel ödedi.

“Ne istediler de vermedik?” diyenler TBMM komisyon raporlarını kaybettirdiler.

Siyasi ayak yok mu?

Bal gibi var.

Buz gibi var.

AKP MKYK üyesi AKP gurup Amir yardımcısı Mustafa Özkan.

Yaygın basında çıkan bir fotoğraf.

Çoğu doğu ve güneydoğu milletvekillerinden oluşan gurupla Pensilvanya’da çekilmiş.

Fotoğrafta Özkan 15 Temmuz’un ana faili terör örgütü başının önünde diz çökmüş.

Fotoda birisi daha var.

Şimdilerde terör örgütü üyeliğinden ömür boyu hapse mahkum eski Zaman Gazetesi sahibi Alaettin Kaya.

Alın size koftiden değil, gerçekten bir ayak.

Hisselerinin tamamı borsada işlem gören bir şirketin, hem de Cumhuriyetimizin ilk ağır sanayi tesisi olan gözbebeğimiz bir şirketin Ankara Temsilcisi terör örgütü liderinin önünde diz çökmüş.

Kabullenen kabullensin.

Aynı temsilci Karabük Valisini ziyaretinde de yayılarak oturmuş ve bizim dikkatimizi o fotoğrafla çekmişti.

Gerçi;

Bir başka terör örgütü lideri bebek katiline “kurucu önder” denildiği günümüzde normal diyorsanız alın tepe tepe temsilcilik yaptırın.

Bu Alaettin Kaya Karabük’te de iş yapmış mı güçlü zamanlarında?

Burada kendine ortaklar bulmuş, bu ortaklığı gönderdiği temsilci ile denetletmiş mi?

Bizdeki de merak işte.

Kayıtlara geçsin.

Dursun bir kenarda.

Onlar kendilerini biliyor.

Tabii ki, biz de onları.

 

 

Şehir hastanesi konuşuluyor.

 

Zonguldak Şehir Hastanesinin nereye yapılmasın gerektiğini tartışıyor.

Sağlık bakanından planlıyoruz balı ile yetinen Karabük sessiz.

Sağlık bürokrasisi, hastane yerine ek bina ile yetinmenin hesabında.

Adamlar vekili, partilisi ve bürokrasisi ile Kilimli’ye mi, Gökçebey’e mi, Merkez’e mi yapılsın telaşındalar.

Huu, Karabük.

Uyuyor musun?

 

Sağlık Bakanı basmış fırçayı

 

Geçtiğimiz günlerde ilimizi ziyaret eden Sağlık bakanına haksızlık etmişiz gibi geldi bize ziyaretin detaylarını öğrenince.

Sayın bakan sadece BAKmamış.

Görerek, bilerek, bilgilenerek gelmiş ki;

Karabük’teki sağlık sorunun en büyük müsebbiplerinden olan sağlık bürokratlarını bir güzel fırçalamış.

Yatak doluluk oranlarını sormuş, cevabını kendisi vermiş.

Sonra personel eksikliğinden yakınılınca da orada patlamış.

Herkes kendine tanımlı işte çalışacak torpil kayırma yok.

“Orada çalışamam, burada duramam.” Deyip rapor alanların raporlarının yeniden gözden geçirilmesini istemiş.

En büyük sorunlardan birisi olan onkoloji ile ilgili altyapı ve cihazların tamamlanacağının müjdesini vermiş.

Yaa…

Demek ki, partiden birilerine yaslanıp, kıyıda köşede dolanıp ortada gezinme süreci bitiyor galiba.

Bakan kendilerini düzeltmeleri için sağlık bürokratlarına süre vermiş.

 

 

 

Yollar niye kapalı?

 

Ne ala memleket yahu.

Yol kapatan kapatana.

İlgililer sağır sultan olmuş, duymuyorlar, çare de bulmuyorlar.

Esentepe’nin yolu kaç aydır kapalı.

Bilen var mı yol kapandığından bu yana ne işlem yapıldı?

Sonra Soğuksu TOKİ de Makas Başından gelip mahalleye giden ve Yenice Yolu’na çıkan yol kapalı.

Vatandaş mağdur, esnaf mağdur.

Ne ala memleket?

Gücü yeten yetene.

Aksini söyleyebilecek birileri var mı?

Bu yollar niye açılmıyor?

 

 

KBÜ ve Performans

 

Üniversite sınavları yapıldı.

Sonuçlar 22 Temmuzda açıklanacak.

Karabük üniversitesi olumsuzlukları, üniversiteden dolayı şehrini açık hava genelevi ilan dene kibir abidesi kişiliklerin kara propagandalarını silebilmek için yoğun çaba sarf ediyor.

Yönetimsel sıkıntılar yok mu?

Var tabi ki.

Olumsuzluklar içerisinde güzellikler de olmuyor değil.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih kırışık Üniversitenin, URAP 2025-2026 dünya üniversite sıralamasında devlet üniversiteleri arasında Türkiye 33’üncüsü, genel sıralamada 39’uncu sıraya yükseldiğini açıkladı.

Rektör Kırışık’a göre;

Akademik performans, bilimsel yayın üretimi ve araştırma faaliyetleri gibi göstergeler esas alınarak hazırlanan URAP sıralamasında Karabük Üniversitesi, bir önceki yıl elde ettiği sonuçları geride bıraktı. Üniversite, 2024-2025 döneminde dünya sıralamasında 1841’inci, Türkiye sıralamasında ise 57’nci sırada bulunuyordu.

Kırışık konu ile ilgili olarak;

“”Türkiye’de 57’nci sıradan 39’uncu sıraya, devlet üniversiteleri arasında ise 33’üncü sıraya yükselmemiz, dünyada da 1841’inci sıradan 1729’uncu sıraya ilerlememiz Karabük Üniversitesinin bilim ve araştırma alanlarında ortaya koyduğu gelişimin somut bir yansımasıdır. Elde ettiğimiz bu başarıyı yalnızca bir sıralama sonucu olarak değerlendirmiyoruz. Bu sonuç, bilgi üreten, araştırma geliştiren, yüksek etki değerine sahip yayınlar ortaya koyan ve küresel akademik ağlarda daha güçlü temsil edilen bir üniversite olma yolunda attığımız adımların karşılığıdır. Hedefimiz; bilimsel üretimiyle uluslararası düzeyde referans gösterilen, yenilikçi projeleriyle toplumsal dönüşüme katkı sunan, yetiştirdiği nitelikli insan kaynağıyla Türkiye Yüzyılı vizyonuna güç veren ve geleceği şekillendiren öncü araştırma üniversitelerinden biri olmaktır.”

 

Karabük Üniversitesi, bilimsel üretim ve araştırma odaklı çalışmalarıyla akademik başarılarını artırarak ulusal ve uluslararası sıralamalardaki yükselişini sürdürmeyi hedefliyor.” Dedi.

Başarılarının devamını dileyelim.