Reklam
Reklam

MANDA KADAR BİLE OLAMADINIZ! YAZIKLAR OLSUN!

İlyas Erbay
07 Kasım, 2023 14:03 tarihinde yayınlandı
0

Kimse kusura bakmasın, mandalara duyduğum saygıyı islam ülkelerine duymuyorum!

Aşağıda isimlerini vereceğim bir kaç ülke hariç gerisi büyük bir umursamazlıkla olan biteni sadece seyrediyor.

 

Belgesel seyredenler bilir. Aslanlar; manda sürülerinde,  en güçsüz olana, genellikle de yavrulara saldırırlar. Yetişkin ve güçlü, erkek mandalar organize bir şekilde, aslanlara karşı koyar, genelliklede başarılı olurlar. Güçsüz olanı korumak, kollamak için  bu hayvanların genlerinde var. Organize bir şekilde hareket etmelerine hayran olmamak elde değil.

 

Belgesellerden çıkarılacak çok ders var. İlginçtir,  arslanı yani düşmanlarını ilk gören manda böğürerek alam veriyor. Sürü anında savunma düzeni alıyor. Aslanların tüm yırtıcılıklarına rağmen kolay kolay baş edemedikleri canlı türü mandalardır. Filleri de unutmamak lazım. Mandalar kadar başalı olamasalar da onlarda yavrularını korumak için aslanlara karşı koyarlar. Mandaların avantajı silah gibi kullandıkları boynuzları.

 

Bugün, İslam dünyası denince, 30 milyon kilometre kareyi bulan bir yüzölçümü üzerinde  60’a yakın devlet ve 80 dolayında müslüman topluluğundan sözediyoruz. Dünyadaki Müslüman nüfus 2 milyarın üzerinde.

Hepsi İsrail malı kullanıyor. Birlik olup İsrail’le ticari ilişkilerini kısa süreliğine bile dondursalar İsrail biter.

 

Şili, Kolombiya ve Ürdün İsraildeki büyükelçilerini geri çağırdı.

Bolivya Dışişleri Bakan Yardımcısı Freddy Mamani, hükümetin “İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırgan ve orantısız askeri saldırısını reddetmek ve kınamak için” ilişkileri kesme kararı aldığını söyledi.

Halkının %95’i Katolik olan Bolivya bile dünyaya insanlık dersi veriyor. Dikkatinizi çekerim, Şili, Kombiya ve Bolivya Müslüman ülke değil

 

İslam ülkesi olan Malezya’ya İsraili kınadığı için ABD 3 kez nota verdi. Malezya devlet başkanı ölüm tehditleri alıyor.

Şu ana kadar bunların dışında, bizi, İranı ve Yemen’i de saymazsak hiç bir İslam ülkesinden net bir tavır yok. Kınamaktan bile korkuyorlar.

 

Ne yazık ki, soykırım hız kesmeden devam ediyor. İslam ülkeleri de sadece seyrediyor.

Yazıklar olsun.

Yorumlar

  1. BURAK

    KALEMİNİZE SAĞLIK SEVEREK OKUYORUM

Yeni yorumlara kapalı.

Yazarın Kaleminden

Namaz Vakitleri

Karabuk
18
Mayıs Pazartesi
1447 HİCRİ Zilhicce 1
İmsak Vakti
Şuanki vakit
İmsak
  İmsak
03:33
Güneş vaktine kalan süre
 
  Güneş
05:22
  Öğle
12:51
  İkindi
16:47
  Akşam
20:10
  Yatsı
21:51

Video Haberler

Haber Sıralaması

barude filistinin dunu bugunu ve yarini anlatildi YbJlKGrF
Bartın

BARÜ’de Filistin’in dünü, bugünü ve yarını anlatıldı

baru turkiyenin sosyal bilimler festivali sosyalfestte yerini aldi 7KfYuHZ9
Bartın

BARÜ, Türkiye’nin Sosyal Bilimler Festivali “Sosyalfest”te yerini aldı

eecf20bb f99d 40cb 9de1 83192e63953a
Asayiş

Karabük’te araçtaki 2 kişiyi darbeden şüphelilerden 5’i tutuklandı

s 20
Eskipazar

Karabük’te sağanak ve dolu su taşkınlarına neden oldu

x 18
Gündem

Karabük’teki kavganın nedeni “yol verme” tartışması çıktı