Trump dünyaya posta koymaya devam ediyor. Yeniden göreve geldiği ilk günlerde Grönland’ı satınalmak istemişti.

 Avatarı
İlyas Erbay tarafından
22 Mayıs, 2025 15:13 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 1

BUNUN ADI DÜPEDÜZ HARAÇ !

Trump dünyaya posta koymaya devam ediyor. Yeniden göreve geldiği ilk günlerde Grönland'ı satınalmak istemişti.

Sonrasında Zelenskiye yaptıkları malum. Geçen hafta Arap liderleri tabiri caizse bir güzel soydu. Dün de Beyaz Sarayda, Güney Afrika lideriyle, beyaz çiftçilere soykırım iddiasında bulunarak tartıştı. Hiç alışık olmadığımız bir ABD başkanı ile karşı karşıyayız. Son derece agresif. Ne zaman, ne yapacağı belli değil.

Donald Trump, baba tarafından Alman, anne tarafından İskoç kökenli bir aileden geliyor. Berber olan büyükbabası Frederick Trump, 1869'da Almanya'nın Kallstadt beldesinde doğdu. 1885 yılında henüz on altı yaşındayken Amerika'ya göç etti. ABD yi bir Alman yönetiyor diyebiliriz.

  • Suudi veliaht prensi silah alımı ve enerji iş birliği için ABD ile 1 trilyon dolarlık anlaşma yaptı.
  • Katar 1.2 trilyon dolarlık anlaşmanın yanısıra Trump'a 400 milyon dolar değerinde Boeing 747-8 uçan saray hediye etti.
  • Birleşik Arap Emirlikleri lideri Bin Zayed ise ABD ile 1.4 trilyon dolarlık anlaşma yaparak bu sidik yarışının kazananı oldu.
    Arap liderler Adeta ABD ye kim daha fazla haraç verecek yarışına girdi.

Bu arada sıkı dostumuz(!) Katar ın Türkiye’ye yaptığı yatırımların toplamı ABD ye verdiği haraç'ın 100 de 2 si bile değil !

Bunlar dünyanın en zengin ülkeleri. İsteseler bir araya gelip, dünyada açlığı ve yoksulluğu bitirirler.
*Müslüman Müslümanı kardeşidir,

  • Müslüman mazlumun yanındadır,
  • Müslümanlık paylaşım dinidir.,
  • Müslüman yoksulun yanındadır.
    Öyle mi? Gördük ne kadar Müslüman olduklarını. Kardeşleri Gazze de katledilirken onlar İsrailin yanında yer aldı. Ne gıda ne de ilaç yardımında bulundular. Çocuk yaştaki kızlarının saçlarını savurtarak ABD başkanına karşılama töreni yaptılar. İbretle izledik, onlar adına müslümanlığımızdan utandık.

Silah anlaşmasıy mış, yok enerji ve farklı alanlarda yatırım anlaşmasıy mış. İhtiyaçları mı var? Hayır. Mesele koltuk ve saltanat kaygısı! Yani kaba tabirle G.t Korkusu. Yazıklar olsun.

Trump eminim bu kadarını beklemiyordu. 3 günde 3.6 trilyon dolar topladı.
ABD nin hazinesinde 8133 ton altın var. Bunun toplam değeri
840 milyar dolar. Adamın 3 günde topladığı para hazinesindeki altının 4 katından fazla.

Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta da Ukrayna ile Nadir Toprak Elementi anlaşması imzalamış, Çin'e karşı da elini güçlendirmişti.

İnsan ne için haraç verir? Tabii ki canın bağışlanması için! Eskiden Anadolu'da eşkiya yol kestiğinde "ya canını, ya malını" diyerek haraç toplardı. İnsanlar can korkusuyla ellerinde ne var ne yok eşkiya ya teslim ederlerdi.
Bu sözde İslam ülkeleri koltuklarını ve saltanatlarını kaybetme korkusuyla ABD yi paraya boğdular.

Trump bu işin tadını aldı. Durmaz artık, daha fazlasını isteyecektir. Aslında sarı kafa kendisi de çok şaşkın, bu kadarını beklemiyordu.
Arap ülkeleri elini verdi kolunu kaptırdı diyebiliriz. Trump 4 köşe "ben neymişim abi" demeye başladı bile.

Bakalım daha neler göreceğiz.

İlyas Erbay

Yorumlar

  1. cihat Aksoy

    Belkide İsrail’e karşı kullanacaklar o silahları ABD min izniyle çünkü etrafta başka düşman görünmüyor

Yeni yorumlara kapalı.

Yazarın Kaleminden

Namaz Vakitleri

Karabuk
5
Haziran Perşembe
1446 HİCRİ Zilhicce 9
Yatsı Vakti
Şuanki vakit
Yatsı
İmsak vaktine kalan süre
 
  İmsak
03:12
  Güneş
05:11
  Öğle
12:53
  İkindi
16:53
  Akşam
20:25
  Yatsı
22:15

Öne Çıkan Haberler

Karabük

Yıldıray Yıldırım: “Konular Birikti, Esnaf Büyük Sıkıntıda”

Karabük

Karabük’te Hafızlık İcazet Töreni Düzenlendi

Karabük

KARDÖKMAK A.Ş.’de Toplu Sözleşme Mutabakatı Sağlandı

Eğitim

Karabük Üniversitesinden Kamuoyuna Duyuru

Spor

Aziz Yıldırım Adaylık Şartını Açıkladı