Ürkmezer Tarihi Çarşı Esnafını ziyaret etti - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Kasım, 2017 13:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Ürkmezer Tarihi Çarşı Esnafını ziyaret etti

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Tarihi Çarşı Esnafını ziyaret etti.

Yoğun iş temposundan fırsat buldukça vatandaşlar ve esnaf ile bir araya gelerek hasbıhal eden Ürkmezer, beraberinde Esnaf Odası Başkanı Muammer Dumaner, Belediye Fenişleri Müdürü Celal Cingöz ile birlikte Tarihi Çarşıda hizmet veren esnafları ziyaret ederek hayırlı kazançlar diledi.

Safranbolu’nun kendine has bir ticari yapısı olduğunu kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “Bizler kentin idarecileri olarak esnafımız ile iyi ilişkiler içerisinde olmak durumundayız. Safranbolu esnafı, zanaatkârı, sanatkârı, üreticisi ile bir bütün. Bu bütünün bir derdi olduğunda elimizden geleni yapmakta bizim görevimiz. Bu nedenle fırsat buldukça onlarla bir araya gelerek hem hatırlarını soruyor hem de bizden bir talepleri var ise dinliyoruz ” şeklinde konuştu.

Esnaflar ile uzun süre sohbet eden Ürkmezer, “Tüm esnaflarımıza hayırlı kazançlar diliyorum” dedi.

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
basciftlikte leylekler 25 yil sonra geri dondu NYywSsj3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2026 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Başçiftlik’te leylekler 25 yıl sonra geri döndü

Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde 25 yıl aradan sonra leylekler yeniden yuva yapmaya başladı.

İlçe merkezinde geçmiş yıllarda yaygın olan ahşap eski evlerde sansarların çoğalması nedeniyle leyleklerin yuvaları zarar görmüş, yavruların telef olması üzerine leylekler bölgeyi terk etmişti. Yaklaşık çeyrek asırdır ilçeye uğramayan leylekler, son yıllarda ahşap ve metruk binaların yenilenesiye yeniden görülmeye başladı.

Tokat Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda ilçe merkezindeki metruk ve ahşap yapıların belediye ekipleri tarafından yıkılmasıyla birlikte sansar popülasyonunda azalma yaşandı. Bu gelişmenin ardından leyleklerin yeniden Başçiftlik’e dönerek yuva yapmaya başladığı gözlendi.

İlçe merkezinde bulunan bir caminin kubbesine yuva kuran leylek ailesi, vatandaşların da dikkatini çekti. Soğuk hava ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışına rağmen leyleklerin bölgede yuvalanması, ilçe halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

İlçe sakinlerinden Nazif Karakoç, leyleklerin geri dönüşünün sevindirici olduğunu belirterek, “Tokat’ın Başçiftlik ilçesindeyiz. 25 yıldır gelmeyen leylekler bu yıl gelmeye başladı. Karşıda gördüğünüz caminin kubbesi üzerinde iki leyleğimiz yuva yapmaya başladı. Bugün hava çok soğuk, yüksek kesimlerde kar yağıyor. Ahşap eski evlerde sansarların çoğalması nedeniyle leylekler ilçeyi terk etmişti. Geçmiş yıllarda alınan karar gereği bu evler yıkıldı, sansarlar azaldı. Leylekler de yeniden gelmeye başladı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin