Safranbolu'da özel şirkete kiralanan Turing konaklar kapanıyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Ekim, 2020 12:46 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da özel şirkete kiralanan Turing konaklar kapanıyor

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu Derneğinin (TURİNG), UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan  Safranbolu ilçesinde bulunan ve 10 yıllığına özel bir şirkete verilen konakları kapanmaya başlandı.
Tarihi ilçede Havuzlu Asmazlar Konağı başta olmak üzere 7 ayrı tarihi ve turistik konağa sahip olan TURİNG konaklarının işletmecisi, konakların tamamını kapatma kararı aldı.
TURİNG yöneticilerinin korona virüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle yaklaşık 3 ay kapalı olan konak kiralarını talep ettiği, konakların yıllık kira artışını yasal artışın çok üzerinde yaptığı ve bu nedenle işletmecinin konakları kapatma kararı aldığı iddia edildi.
Tarihi Havuzlu Asmazlar Konağının da içinde olduğu TURİNG’e ait 7 ayrı konağın işletmeciliğini yapan şirket yöneticileri, “Safranbolu’da atıl durumda olan TURİNG’in konaklarının işletmeciliğini alarak Safranbolu turizmine katkı için üç yıl önce yola çıktık. Ama konakların pandemi döneminde kapalı olmasından dolayı kirasında kolaylık sağlayacaklarını beklerken, yıllık kira artışın da fahiş bir şekilde yükseltmelerinden sonra ticari devamlılığımızı imkansız hale getirildi. Bu nedenle konakların tamamını kapatma kararı aldık. Safranbolu turizminin, konakların kapanmasıyla olumsuz yönde etkileneceğini bilmelerine rağmen TURİNG hiçbir kolaylık sağlamıyor. 1930 yılında Atatürk döneminde kurulan ve amaçlarının ana maddesi “ülke turizmini geliştirme” olmasına rağmen, Safranbolu turizmine son yıllarda hiçbir katkısı olmayan TURİNG’in, şimdi de konakların işletmeciliğini yapan şirkete uyguladığı yüksek kira politikasından dolayı Safranbolu turizmine bir darbe daha vurulduğunu” ifade ettiler.
TURİNG’in Safranbolu konaklarının işletmecisi kapatma kararı alınca, konakların, otel, kafe ve restoran kısımlarında çalışan yaklaşık 10 kişi işsiz kaldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu ogrencileri surdurulebilir ulasim projesiyle uluslararasi forumda 6AQpNXE4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ öğrencileri sürdürülebilir ulaşım projesiyle uluslararası forumda

Karabük Üniversitesi (KBÜ) öğrencileri, Endonezya’da düzenlenen Dünya Gençlik Forumu 2026’ya katılarak projeleriyle öne çıktı.

Karabük Üniversitesi öğrencileri, geliştirdikleri sürdürülebilir ulaşım projesiyle Dünya Gençlik Forumu 2026’da uluslararası alanda dikkat çekti.

Endonezya’daki Universitas Pancasakti Tegal ev sahipliğinde çevrim içi olarak gerçekleştirilen forumda, dokuz farklı ülkeden gençler bir araya geldi. Etkinlikte gezegeni koruma bilinci ana tema olarak öne çıktı.

Foruma, Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Programı öğrencileri Enishan Sardoğan ve Medine Tıraş katıldı. Öğrenciler, sürdürülebilirlik ve akıllı ulaşım alanında geliştirdikleri projeyle büyük ilgi gördü.

Türkiye, Japonya ve Avrupa Birliği iş birliğiyle yürütülen proje; karbon salınımının azaltılması, yakıt tasarrufu sağlanması ve araç paylaşımı ile toplu taşıma kullanımının teşvik edilmesini hedefliyor.

Forum kapsamında farklı ülkelerden genç konuşmacılar eğitim, çevre, teknoloji ve iş dünyası başlıklarında sunumlar gerçekleştirdi.

Etkinlik, soru-cevap oturumlarıyla etkileşimli şekilde devam etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin