CUMA PAZARI’NDA MANTAR BOLLUĞU, SATIŞLARDA BÜYÜK DÜŞÜŞ!
Karabük Cuma Pazarı’nda mantar bolluğu tezgâhlara yansırken, sebze ve meyve satıcıları bekledikleri satışı gerçekleştiremedi.

Karabük Cuma Pazarı’nda mantar bolluğu tezgâhlara yansırken, sebze ve meyve satıcıları bekledikleri satışı gerçekleştiremedi. Yüksek fiyatlardan yakınan vatandaşlar alışverişte zorlanırken, pazarcı esnafı ürünlerini zararına satmasına rağmen müşteri bulamadığını söyledi.
Karabük’te her hafta cuma günleri kurulan Cuma Pazarı’nda bu hafta mantar bolluğu dikkat çekti. Mevsim itibarıyla mantarın bol olması tezgâhlara hareketlilik getirse de diğer sebze ve meyve ürünlerinde beklenen satışlar gerçekleşmedi. Pazarcı esnafı, mantar bolluğunun diğer ürünlerin satışlarını da olumsuz etkilediğini belirtti.
Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar ise fiyatların yüksekliğinden şikâyet etti. Özellikle emekliler ve dar gelirli vatandaşlar, artan geçim sıkıntısı nedeniyle ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını ifade etti. Bazı vatandaşların fiyatları incelemekle yetinerek alışveriş yapmadan pazardan ayrılması dikkat çekti.
ESNAFIN YÜZÜ GÜLMÜYOR
Satışların beklentilerin altında kaldığını dile getiren pazarcı esnafı, yaşadıkları sıkıntıyı, “Ağlayan da var, gülen de var. Biz ağlayanlardanız. Gözyaşı bedava ya, ürünleri zararına veriyoruz ama alan yok” sözleriyle anlattı.
Bir başka esnaf da pazarın durgun geçtiğini belirterek fiyatların geçen yılın seviyelerinde olmasına rağmen satış yapamadıklarını söyledi. Esnaf, “Her şeyi geçen yılın fiyatlarından satıyoruz. Cuma pazarı olduğu için duanız yeter. İşler kesat” ifadelerini kullandı.
PAZARDAKİ FİYATLAR BELLİ OLDU
Cuma Pazarı’nda sebze ve meyve fiyatları da dikkat çekti. Esnaflardan alınan bilgilere göre domates 50-60 TL, salatalık 50 TL, mandalina 25-50 TL, lahana 20 TL, havuç 30 TL, brokoli ise adet olarak 100 TL’den satışa sunuldu.
Eskipazar keleminin fiyatı ise büyüklüğüne göre 80 ila 150 TL arasında değişti.
Tezgâhlarda ürün bolluğu yaşanmasına rağmen satışların düşük kalması, hem vatandaşın alım gücündeki düşüşü hem de pazarcı esnafının yaşadığı ekonomik sıkıntıyı gözler önüne serdi. Karabük Cuma Pazarı’nda bu hafta da pahalılık ve geçim sıkıntısı gündemin ilk sıralarında yer aldı.
Resmi İlanlar
Tüm İlanlarYorumlar
Henüz yorum yok.
İlk yorumu sen yaz, tartışmayı başlat.
