Karabük Postası tarafından
19 Kasım, 2020 12:16 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Pazarda HES kodu denetimi yapıldı

Safranbolu Belediyesi, pandemi önlemleri kapsamında ilçe genelindeki pazarcı esnafına yönelik HES kodu denetimlerini sürdürüyor. Korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Safranbolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından perşembe pazarında, Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden alınması zorunlu olan HES Kodu ile ilgili denetim yapıldı. Yapılan denetimlerle pazarcı esnafının durumu kontrol ediliyor. Ekipler tarafından gerçekleştirilen denetimlerde riskli durumda olan pazar esnafının tezgah açmasına müsaade edilmiyor. Ayrıca ekipler; maske, mesafe ve temizlik ile ilgili denetimlerini de titizlikle sürdürüyor. HES Kodu uygulamasının hem pazarcı esnaflar hem de alışveriş yapmaya gelen vatandaşlar için önemli olduğuna dikkat çeken Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, "Karabük genelinde vaka sayılarının artması sebebiyle biz de belediye olarak tüm birimlerimizle titizlikle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yoğunluğun fazla olduğu ve bulaş hızının yüksek olabileceği pazarlarda, ekiplerimiz denetimleri artırdı, Korona virüs tedbirleri kapsamında yapılan bu uygulama, pazarcı esnafımız vatandaşlarla yoğun bir temas içerisinde oldukları için risk taşıyıp taşımadıkları tespit ediliyor’’ dedi.    

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da çıkan çatı yangını itfaiye tarafından söndürüldü

Kastamonu’nun Cide ilçesinde ekmek fırınının üst katında bulunan evin çatısında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Yangın, Cide ilçesi Kasaba Mahallesi Atatürk Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ekmek fırınının bulunduğu binanın çatı katında çıkan yangın, kısa sürede büyüdü. Alevleri fark eden çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine yangın yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın diğer binalara sıçramadan söndürüldü. Yangında, evin çatısında büyük çapta maddi hasar meydana geldi.
Yangının baca kısmından kaynaklandığı değerlendiriliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin