\"\"
Fırıncıdan işini kaybedenlere ücretsiz ekmek - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:35
Güneş 07:00
Öğle 13:04
İkindi 16:21
Akşam 18:59
Yatsı 20:18
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Nisan, 2020 08:57 tarihinde yayınlandı
0
0

Fırıncıdan işini kaybedenlere ücretsiz ekmek

Safranbolu ilçesinde bir ekmek fırını, korona virüs (Covid-19) nedeniyle işini kaybeden vatandaşlara ücretsiz ekmek uygulaması başlattı.
Safranbolu ilçesinde 3 yıldır ekmek fırını işleten Mehmet Ali Sağlam, korona virüs nedeniyle işini kaybedenler için ücretsiz ekmek uygulaması başlattı. Korona virüsün başlamasıyla birlikte iki aydır ücretsiz ekmek uygulaması yapan Sağlam, sadece işsiz kalanlara değil üniversite öğrencilerine de ücretsiz ekmek veriyor. Sağlam, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, şu anda halkın çoğunun işsiz kaldığını söyledi. Ellerinden geldiğince insanlara destek olmaya çalıştıklarını aktaran Sağlam, “Bir iki aya açılacak ama bu dönemde halkımız askıya ekmek ekliyor, bir taraftan da biz destek oluyoruz. Durumu olmayan insanlar var, hep beraber günlük 100-150 ekmek dağıtmaya çalışıyoruz. Durumu olmayanlara, üniversite öğrencilerine, gelen kimseyi geri çevirmiyoruz. Nedir diye bakmıyoruz, ihtiyacı olmayan insan gelip istemez. Kim gelirse vermeye çalışıyoruz. Başlayalı iki ay oldu, virüs sebebiyle başladık. Virüs devam edene kadar böyle devam edecek. Şu anda halkımız destek olduğu için yetişebiliyoruz” diye konuştu.
Sağlam, dükkanına da “Korona sebebiyle bu zor günlerinizde işini kaybetmiş vatandaşlarımıza ekmek ücretsizdir” yazısı astı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
12
Mart Perşembe
1447 HİCRİ Ramazan 22
Öğle Vakti
Şuanki vakit
Öğle
  İmsak
05:35
  Güneş
07:00
  Öğle
13:04
İkindi vaktine kalan süre
 
  İkindi
16:21
  Akşam
18:59
  Yatsı
20:18

Video Haberler

horlama sadece gurultu degil saglik alarmi Ak2p8hkY

Horlama sadece gürültü değil ’sağlık alarmı’

mehmet akif ersoy istiklal marsinin ankara disinda ilk kez yayimlandigi kastamonuda saygiyla anildi s582zLOB

Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nın Ankara dışında ilk kez yayımlandığı Kastamonu’da saygıyla anıldı

samsunda trabzonspor otobusunun taslanmasiyla ilgili 3 polis aciga alindi c29AGBBT

Samsun’da Trabzonspor otobüsünün taşlanmasıyla ilgili 3 polis açığa alındı

xxaxaxaxa

KBÜ’de “Kızıl Elma İftarı” Gerçekleştirildi

swswwssw

Vali Çağatay, öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

xxxxxxxxxx

İstiklal Marşımız 105 Yaşında

xaaaaa

TÜRKİYE DEVASA BİR BEKA SORUNU İLE KARŞI KARŞIYA !

horlama sadece gurultu degil saglik alarmi Ak2p8hkY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mart, 2026 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Horlama sadece gürültü değil ’sağlık alarmı’

SAMSUN (İHA) – Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Nesrettin Fatih Turgut, basit horlama olarak görülen bazı durumların kalp krizi, inme ve ritim bozuklukları gibi önemli sağlık sorunları için de risk oluşturabileceğini söyledi.

Medicana International Samsun Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Nesrettin Fatih Turgut, uyku apnesinin sanıldığından çok daha yaygın ve sistemik etkileri olan bir hastalık olduğunu belirterek, “Uyku apnesi olan hastalar gece boyunca onlarca hatta yüzlerce kez nefessiz kalabiliyor. Her nefes durması, kandaki oksijen seviyesinin düşmesi anlamına gelir. Bu tekrarlayan oksijen düşüşleri kalbi zorlar, beyni strese sokar ve uzun vadede ciddi kardiyovasküler sonuçlara zemin hazırlar” dedi.

Uyku apnesi sırasında nefes akımının 10 saniye kesilebildiğine değinen Doç. Dr. Nesrettin Fatih Turgut, “Uyku apnesinde üst solunum yolu uyku sırasında daralıyor ya da tamamen kapanıyor. Nefes akımı en az 10 saniye kesiliyor, kandaki oksijen seviyesi düşüyor ve beyin kişiyi mikro uyanıklıklarla yeniden nefes almaya zorluyor. Çoğu hasta bu kısa uyanmaları hatırlamasa da uyku bütünlüğü bozuluyor ve vücut gece boyunca kronik bir stres yükü altında kalıyor. Bilimsel çalışmalar, orta ve ağır derecede uyku apnesi olan bireylerde hipertansiyon görülme oranının arttığını, koroner arter hastalığı riskinin yükseldiğini, inme ihtimalini arttığını ve tip 2 diyabetle güçlü bir ilişki bulunduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca gündüz aşırı uyku hali nedeniyle trafik kazası riskinin de birkaç kat arttığı biliniyor. Yüksek sesli ve düzensiz horlama, uykuda nefes durmalarının gözlenmesi, sabah baş ağrısı, ağız kuruluğu, gün içinde aşırı uyku hali ve konsantrasyon problemleri önemli belirtilerdir. Sabah dinlenmeden uyanan bir kişi, gece boyunca fizyolojik olarak sağlıklı bir uyku geçirmemiştir. Sürekli yorgunluk basit bir stres belirtisi değildir; altta yatan ciddi bir solunum bozukluğunun işareti olabilir” diye konuştu.

“Uyku apnesinde tanı, uyku testi ile konuluyor”

Hastalığın kesin tanısının, gece yapılan polisomnografi (uyku testi) ile konulduğunu belirten Doç. Dr. Turgut, “Bu testte solunum akımı, oksijen seviyesi, kalp ritmi ve beyin dalgaları eş zamanlı olarak kaydediliyor. Elde edilen veriler doğrultusunda hastalığın şiddeti belirleniyor ve kişiye özel tedavi planı hazırlanıyor. Horlamayı yazgı olarak görmek büyük bir yanılgıdır. Özellikle nefes durmaları varsa mutlaka uyku testi yapılmalıdır. Erken tanı, kalp ve beyin üzerindeki uzun vadeli hasarı azaltmada kritik öneme sahiptir. Uyku apnesi tedavisinde CPAP cihazı ve ağız içi apareyler önemli bir yer tutuyor. Ancak her hasta bu yöntemlere uygun olmayabiliyor. Anatomik darlıkların bulunduğu durumlarda cerrahi tedavi gündeme gelebiliyor. Uyku apnesine yol açabilecek yapısal sorunlar; büyük bademcikler, burun deviasyonu ve burun tıkanıklığı, yumuşak damak sarkması, dil kökü hacim artışıdır. Doğru hasta seçimiyle uygulanan cerrahi girişimler, apne şiddetini anlamlı düzeyde azaltabiliyor” şeklinde konuştu.

“Tedavi hayat kalitesini artırıyor”

Tedavinin hayat kalitesini artırdığını vurgulayan Turgut, ayrıca şunları söyledi:

“Uygun tedavi uygulanan hastalarda gündüz uyku hali azalıyor, tansiyon kontrolü kolaylaşıyor ve kardiyovasküler riskler düşüyor. Aynı zamanda iş ve sosyal yaşamda performans da belirgin şekilde artıyor. Kaliteli uyku bir lüks değil, hayati bir gerekliliktir. Gece nefesiniz duruyorsa vücudunuz alarm veriyor demektir. Uyku apnesi tedavi edilebilir bir hastalıktır. Basit bir uyku testiyle hem yaşam kalitenizi hem de gelecekteki sağlığınızı koruyabilirsiniz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
12
Mart Perşembe
1447 HİCRİ Ramazan 22
Öğle Vakti
Şuanki vakit
Öğle
  İmsak
05:35
  Güneş
07:00
  Öğle
13:04
İkindi vaktine kalan süre
 
  İkindi
16:21
  Akşam
18:59
  Yatsı
20:18

Video Haberler

horlama sadece gurultu degil saglik alarmi Ak2p8hkY

Horlama sadece gürültü değil ’sağlık alarmı’

mehmet akif ersoy istiklal marsinin ankara disinda ilk kez yayimlandigi kastamonuda saygiyla anildi s582zLOB

Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nın Ankara dışında ilk kez yayımlandığı Kastamonu’da saygıyla anıldı

samsunda trabzonspor otobusunun taslanmasiyla ilgili 3 polis aciga alindi c29AGBBT

Samsun’da Trabzonspor otobüsünün taşlanmasıyla ilgili 3 polis açığa alındı

xxaxaxaxa

KBÜ’de “Kızıl Elma İftarı” Gerçekleştirildi

swswwssw

Vali Çağatay, öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

xxxxxxxxxx

İstiklal Marşımız 105 Yaşında

xaaaaa

TÜRKİYE DEVASA BİR BEKA SORUNU İLE KARŞI KARŞIYA !