Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Eylül, 2024 04:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çorum’da yataklı radyonüklid tedavi ünitesi hizmete girdi

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezinde bulunan Nükleer Tıp Kliniğinde PET-BT, sintigrafik görüntüleme hizmetlerine ek olarak ayakta ve yatarak radyonüklid tedavi hizmeti hayata geçirildi.
İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Atom tedavisi olarak da bilinen radyoaktif iyot tedavisi tiroid kanseri olan hastalarda ameliyat sonrası kalan tiroid dokusunun yok edilmesi ve bölgesel yayılmaların tedavisinde kullanılan başarılı bir yöntem olarak bilinmektedir. Bu tedavi yöntemi tiroit bezinin çok hızlı çalıştığı hipertiroidi (zehirli guatr) durumunda da etkili bir şekilde kullanılmaktadır. Yapılan bu tedavilerle hastaların yaşam kalitesi artırılırken kanser tedavileri yapılmakta ve tedavi sonrası takip kolaylaşmaktadır. Bölgede ilk defa Nükleer Tıp Kliniğinde uygulamaya başlanan bu tedavi yöntemi ile tiroid kanseri olan hastaların sadece ameliyatları değil ameliyat sonrası tedavileri de başarılı olarak yapılmaya başlandı. Bu tedavinin yapılabilmesi için hastanın, nükleer tıp uzman hekimleri tarafından değerlendirilmesi ve yapılan değerlendirmeler sonucunda hastalara özel bir plan çerçevesinde yatırılarak tedavi uygulanması gerekmektedir. Hastanemizde bu tedavinin yapılması için tüm altyapı çalışmaları tamamlanarak hastalarımızın büyük şehirlere sevk edilmesinin de önüne geçilmiştir" ifadeleri kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Temmuz, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Barış Akarsu ölümünün 18’nci yıl dönümünde anıldı

Amasralı sanatçı Barış Akarsu’nun vefatının akabinde geçen 15 yılda unutulmadı. Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, genç yaşta hayatını kaybeden sanatçıyı, isminin yaşatıldığı parkta andı.
Rock ve Anadolu Rock müziğinin tanınan isimlerinden Barış Akarsu, 4 Temmuz 2007 akşamı Bodrum’da geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybetmişti. Barış Akarsu, vefatının akabinde geçen 18 yıla karşın memleketi Bartın’ın Amasra ilçesinde unutulmadı. Amasra Belediyesi Başkanı Recai Çakır, ünlü sanatkarın 18. yıldönümünde sanatkarın ismini taşıyan parkta yaptığı açıklamada ile Barış Akarsu’yu andı. Lider Çakır, "Barış Akarsu’yu rahmetle anıyoruz. Kendisi Amasra’mıza hem ismiyle hem temsil ettiği pahalar ile önemli katkısı olan Amasra’mızın isminin tanınmasına tesiri olan hala unutamadığımız bir kıymetimiz. Kendisine rahmet diliyoruz" diye konuştu.
Ardından Amasra Belediyesi tarafından günün anısına Barış Akarsu’nun memleketini anlattığı "Amasra" isimli müziği ve hazırlanan Amasra klibi paylaşıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin