Reklam
Reklam
gggggggggc ccfdfddf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Temmuz, 2025 11:16 tarihinde yayınlandı
0

6 ayılık enflasyon oranları açıklandı: Memur ve emeklilerin zam oranları belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) haziran ayı enflasyon oranlarını açıklamasıyla memur ve memur emeklileri yüzde 15,57, SSK ile Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 16,67 oranında zam almaya hak kazandı.

TÜİK’in haziran ayı enflasyon oranını açıklamasıyla memur ve emeklilerin aylıklarında belirleyici olan 6 aylık enflasyon oranları belli oldu. Buna göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 1,37, yıllık bazda ise yüzde 35,05 arttı. Açıklanan rakamlarla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2025 yılının ikinci 6 ayında alacağı zamlı maaşlar ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarındaki artış oranları da netleşti.

TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre enflasyon aylık bazda ocakta yüzde 5,03, şubatta yüzde 2,27, martta yüzde 2,46, nisanda yüzde 3,00, mayısta yüzde 1,53, haziranda ise yüzde 1,37 oldu. Enflasyon, yılın ilk 6 ayında 16,67, yıllık bazda ise 35,05 olarak gerçekleşti. Bu çerçevede SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık dönem için yüzde 16,67 oranında zam almaya hak kazandı.

En düşük memur maaşı 47 bin 522 liraya yükseldi

Yılın ikinci yarısı için toplu sözleşmeden yüzde 5 oranında zam alacak memur ve memur emeklileri ise, toplu sözleşme zammına ek olarak 2025’in ilk 6 aylık enflasyon farkı kadar zam alacak. Memur ve memur emeklileri, bu durumda enflasyon farkından doğan yüzde 10,06 ve toplu sözleşmeden doğan yüzde 5 olmak üzere toplamda yüzde 15,57 oranında zam almaya hak kazandı. En düşük memur maaşı enflasyon farkıyla 47 bin 522 liraya, en düşük memur emeklisi ücreti ise 22 bin 615 liraya yükseldi.

Enflasyon farkı yansıtılırsa en düşük emekli ücreti 16 bin 921 liraya çıkacak

Yüzde 16,65’lik enflasyon oranının en düşük emekli aylığına yansıtılması halinde 14 bin 469 lira olan en düşük emekli ücreti 16 bin 921 liraya çıkacak. Aynı oran yansıtıldığı takdirde bu durum 4 milyon emekliyi kapsayacak ve hazineye ise 40 milyar ilave maliyet oluşturacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baskan genc marjinal bir grup trabzon turizmini trabzona gelen turistleri yargilamak istiyor 9Zhfgdfk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Başkan Genç: “Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Uzungöl’ün Arap turistlere satıldığı iddialarına ilişkin, “Üzülüyoruz ama onlara gülüp geçeceğiz. Çok dikkate almayacağız. Onların marjinal bir grup olduğunu, arkalarında da ideolojik bir saplantı olduğunu biliyoruz” dedi.

Dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de havaların ısınmasıyla birlikte turizm hareketliliği başladı. Trabzon Valisi Tahir Şahin ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç beraberindekilerle birlikte Uzungöl’de basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısından konuşan Başkan Genç, Uzungöl’ün dünyanın nadide doğal güzelliği olan bölgelerinden bir tanesi olduğunu dikkat çekerek, “Trabzon’unumuzun son yıllarda gelişen trendi turizm. Dolayısıyla bütün destinasyonlarımızda olduğu gibi Uzungöl’ümüzde gelecek misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak ve uğurlamak adına en güvenli turizm alanlarından bir tanesiyiz. Bunun için mutluyuz. Turist güvenli yeri ziyaret etmek ister. Yeni sezonumuz hayırlı olsun” diye konuştu.

Vali Şahin: “Turist sayısından geçmiş yıllara göre artış var”

Trabzon Valisi Tahir Şahin ise, turizm sayısında artış yaşandığını belirterek, “Geçen yılın ilk 5 ayına göre 2026 yılının ilk 5 ayında yerli ve yabancı toplam turistte yüzde 27 oranında geçmiş yıllara göre bir artış var. Şehrimizin her alanda gelişmesi için kurumlar koordineli bir şekilde çalışmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

“Dikkate ve kale almıyoruz”

Son günlerde sosyal medya hesaplarındaki Uzungöl’ün Arap turistlere satıldığına iddialarına dair soru üzerine Başkan Genç, “Biz bunların çok gündeme gelmesini arzu etmiyoruz. Dikkate ve kale almıyoruz. Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor. Üzüntü duyuyoruz. Git gide artan bir trendimiz var. Geçen yıl Trabzon’a 1 milyon 447 bin turist geldi. Ama Uzungöl’e 2,5-3 milyon yerli turistle gelen ziyaretçimiz var. Bunu araç sayısı ile beraber ölçümleyebiliyoruz. Buraya gelen turistin ister İngiliz olsun, ister Suudi Arabistan’dan gelen ister Kafkasya’dan gelsin. Burası dünyanın bütün ülkeleri tarafından cazip bir şehir. Geçen sene 188 ülke vatandaşının girdiği bir şehirden bahsediyoruz. Üzülüyoruz ama onlara gülüp geçeceğiz. Çok dikkate almayacağız. Onların marjinal bir grup olduğunu, arkalarında da ideolojik bir saplantı olduğunu biliyoruz. Bunun tespitlerini yaptık. Devletimiz bu konuda bize yardımcı oluyor. Onlarla beraber buraya gelen turistlerin dini ve milliyeti ile beraber Trabzon’u ve Trabzon insanını yargılamaya kalkıyorlar. Artık onlara cevap bile vermeyeceğiz. Buraya gelen herkes yapılan bu yorumların farkında. Onlar esasında sadece bir şehri karalamakla değil ülkeye ihanet eden bir gruptur. Gelen turistimiz nereden gelirse gelsin, kim olursa olsun başımız gözümüz üstüne. En iyi şekilde ağırlamak ve uğurlamakla uğraşıyoruz. Savaşa rağmen trendimiz artıyor. Mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin