Reklam
Reklam
BART
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
02 Temmuz, 2025 14:27 tarihinde yayınlandı
0

Akay, “Bartın-Safranbolu Yolunu Artık Yapın”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili Cevdet Akay, AK Parti İktidarının  Bartın Safranbolu yolunu 22 yıldır görmezden geldiğini belirterek, bu yolun b,ir an önce yapılmasını istedi.

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Safranbolu- Bartın yolunu TBMM gündeminden düşürmüyor.

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, Safranbolu- Bartın yolunu TBMM gündemine taşıyan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, yolun yapımı için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na tekrar çağrıda bulundu.

“AKP İKTİDARI BU YOLU 22 YILDIR GÖRMEZDEN GELİYOR”

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında Safranbolu- Bartın yolun önemine dikkat çeken CHP’li Akay, “75 km uzunluğundaki D- 755 Bartın- Safranbolu Yolu Karabük’ü Karadeniz’e bağlayan çok önemli bir kara yoludur.” dedi.

75 kilometrelik yolun 45 kilometresinin tek şerit olduğunu, bundan dolayı da yolda sık sık kaza meydana geldiğini dile getiren Akay, “Bölgemiz için çok çok önemli olan bu yolun tam 45 km’si tek şeritlidir. Bu sebepten dolayı, bu yolda her yıl onlarca ölümlü, yüzlerce maddi hasarlı kaza meydana gelmektedir. AKP iktidarı yoğun trafik akışının olduğu bu yolu 22 yıldır görmezden geliyor ve hemşehrilerimize çile çektiriyor.” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ AKAY: “BARTIN- SAFRANBOLU YOLUNU ARTIK YAPIN”

Yolun yapımı için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na çağrıda bulunan Milletvekili Akay, “Yöre halkımız adına, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na çağrıda bulunuyoruz: Hemşehrilerimizin ve bu yolu kullanan misafirlerimiz duble yol istiyor. Bartın- Safranbolu yolundaki çileye artık son verin! Bu yolun rehabilitasyonu sağlayın. Bartın- Safranbolu yolunu artık yapın.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin