Karabük’e 12 Yeni Hekim Atandı - Karabük Haber Postası
121
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
04 Temmuz, 2025 11:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’e 12 Yeni Hekim Atandı

123’üncü Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından Karabük’e 12 yeni hekim ataması yapıldı.

Atamalar kapsamında Karabük’e 7’si uzman, 5’i pratisyen olmak üzere toplam 12 yeni hekim kadrosu tahsis edildi. Uzman hekimler; Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Deri ve Zührevi Hastalıklar, İç Hastalıkları, Ortopedi ve Travmatoloji, Radyoloji ve Tıbbi Biyokimya branşlarında görev yapacak.

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Sağlık Bakanlığımızın 123. DHY kapsamında yaptığı bu atamalarla Karabük’ümüz sağlık alanında önemli bir takviye daha almıştır. Hekim açığının giderilmesi, vatandaşlarımızın daha hızlı ve etkin sağlık hizmeti alabilmesi adına kıymetli bir adımdır. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na teşekkür ediyor, ilimize atanan hekimlerimize başarılar diliyorum. Karabük’ümüz için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.”

Milletvekili Cem Şahin ise yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

“Karabük’ümüzün sağlık altyapısını güçlendirmeye devam ediyoruz. 12 hekim kadrosu ilimizin ihtiyaç duyduğu branşlarda ciddi bir katkı sağlayacaktır. Vatandaşlarımızın kaliteli ve hızlı sağlık hizmetine erişimi noktasında bu atamalar son derece kıymetlidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Milletvekili Ali Keskinkılıç da yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu: “Sağlık yatırımları, AK Parti iktidarlarının öncelikli alanlarının başında gelmiştir. Bu anlayışın bir sonucu olarak Karabük’ümüze yapılan bu hekim atamaları hem şehir merkezimiz hem de ilçelerimiz adına memnuniyet vericidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sağlıkta dönüşüm süreci kararlılıkla sürmektedir. Hayırlı uğurlu olsun.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk idman yurdundan anlamli destek D7jFCvuE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük İdman Yurdu’ndan anlamlı destek

Karabük İdman Yurdu, Pazarspor ile oynanan maçın gelirlerinden elde edilen 290 bin lirayı, kanser tedavisi gören bir gencin ailesine teslim etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3.Lig 3.Grup’ta yer alan Karabük İdman Yurdu ligin 29.haftasında iç sahada oynadığı Pazarspor maçı bilet gelirlerinin tamamını annesini dört yıl önce kanserden kaybeden kanser hastası gence bağışladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, 12 Nisan 2026’da oynanan karşılaşmanın tüm bilet gelirlerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında Karabük’te yaşayan bir gencin tedavi masrafları için bağışlanacağının daha önce kamuoyuyla paylaşıldığı hatırlatıldı.

Kulüpten yapılan açıklamada, “12.04.2026 günü Pazarspor ile yaptığımız müsabakada elde edilecek tüm bilet gelirlerlerimizin sosyal sorumluluk projemiz kapsamında Karabük’te yaşayan bir kardeşimizin tedavi masraflarına bağışlayacağımızı siz değerli taraftarlarımızla paylaşmış ve büyük bir hassasiyetle desteğinizi rica etmiştik.

Kulübümüzün şeffaflık ilkeleri gereği; taraftarlarımızdan ve hayırsever hemşehrilerimizden gelen katkıların kulüp hesaplarımızda tam olarak netleşmesi ve kızımızın tedavi sürecinin yoğunluğu nedeniyle ailesinin Ankara’da olması nedeniyle toplanan paranın kendilerine teslimi aşamasında doğal bir süreç yaşanmıştır. Bu süreçte gösterdiğiniz sabır ve anlayış için teşekkür ederiz.

Toplanan 290.000 TL tutarındaki yardımın tamamı, bugün itibariyle ailenin hesabına güvenle aktarılmış ve dekont kızımızın babası ile paylaşılmıştır. Bu anlamlı süreçte, kardeşimizin yanında olan, duyarlılık gösteren tüm hemşehrilerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.

Karabük İdman Yurdu Spor Kulübü olarak, sporun birleştirici ruhunu iyilikle büyütmeye devam edeceğiz. Evladımıza bir kez daha yürekten acil şifalar diliyoruz” ifadeleri yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin