Acil Sağlık Çalışanlarına TRK Kursu Verildi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Nisan, 2016 10:10 tarihinde yayınlandı
0
0

Acil Sağlık Çalışanlarına TRK Kursu Verildi

BARTIN ’da görev yapan Acil Tıp Teknisyeni (ATT), ambulans ve acil bakım teknikerlerine Travma Resüsitasyon Kursu (TRK) verildi. Bartın Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürlüğü’nün konferans salonunda gerçekleştirilen eğitime, 12 sağlık çalışanı katıldı. Eğitimlerin ardından düzenlenen sertifika töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, ambulanslar ve acil sağlık araçları ile Ambulans Hizmetleri Yönetmeliği’nde acil yardım ambulanslarında, acil bakım teknikeri ve bir sağlık personelinin görev yaptığını anımsatarak, ATT ve AABT’lerin travmalı hastaya standart bir yaklaşım için eğitilmesinin gündeme geldiğini söyledi. Müdür Koç şöyle konuştu: “Eğitimde, solunumu duran, travma geçiren hastaya hava yolunun sağlanması, çoklu travma geçiren hastanın genel değerlendirilmesi ve yaklaşımın belirlenmesi, çocuk, yaşlı, kafa travmalarına yaklaşım, kaza yerinde yaralıya yaklaşım, ambulans ekipmanları konularda eğitim veriliyor. Sağlık Bakanlığı beş modül eğitimlerinden Temel Modül ve TRK eğitimleri tamamlanmış olup İLYAD (Yetişkinlerde ileri Yaşam Desteği ) ve ÇİLYAD (Çocuklarda İleri Yaşam Desteği ) modüleri eğitimlerinin ilimizde düzenlenmesi planlanmaktadır. Bölge koordinatörü olan Bolu Sağlık Müdürlüğünden Sağlık Memuru Zafer Pala dört gün süren Travma ve Resüsitasyon kursu için Bartın’na geldi. Travma ve Resüsitasyon kursuna Bartın’da çalışan toplam AABT ve ATT, 125 kişi katıldı. İlimizde 4/8 Nisan tarihleri arası uygulanan Travma Resüsitasyon eğitimi ile birlikte A tipi 112 istasyonlarda görev yapan sağlık personellerinin ikinci modül eğitimleri tamamlanmıştır.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
safranbolu tso yorex fuarinda yoresel urunlerini tanitti iCzqzQOq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu TSO, YÖREX Fuarı’nda yöresel ürünlerini tanıttı

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası, bu yıl 14’üncüsü düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’na Batı Karadeniz Kalkınma Birliği ile birlikte katılarak bölgenin yöresel ürünlerini tanıttı.

Türkiye’nin dört bir yanından katılımcıların yer aldığı fuarda Safranbolu standı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Fuarda, Safranbolu’nun coğrafi işaretli ürünleri başta olmak üzere yöresel lezzetler katılımcıların beğenisine sunuldu.

Erol Altuntepe, yaptığı açıklamada, bu tür organizasyonların yerel üreticilerin tanıtımı ve ürünlerin ulusal pazarda bilinirliğinin artırılması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nın hem ticari bağlantılar kurmak hem de kültürel değerleri geniş kitlelere ulaştırmak adına önemli bir platform olduğunu ifade eden Altuntepe, Safranbolu’nun değerlerini tanıtmaya yönelik çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Fuar süresince Safranbolu standını ziyaret eden katılımcılara ürünler hakkında bilgi verilirken, bölgenin turizm potansiyeli de tanıtıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin