130 Yıllık tarihi konağa ‘En İyi Korunan Ev’ plaketi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Eylül, 2020 07:57 tarihinde yayınlandı
0
0

130 Yıllık tarihi konağa ‘En İyi Korunan Ev’ plaketi

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde “Kültürel Miras ve Korumacılık” temasıyla düzenlenen 21. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında Ganiler evi “En İyi Korunan Ev Onur Ödülü’ plaketi çakıldı.
Bağlarbaşı Mahallesi’nde yaklaşık 130 yıllık olduğu öğrenilen Şahizer Ganioğlu’na ait ait Ganiler evi, “En iyi korunan ev” olarak seçildi. Plaket çakım töreninde konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, tarihi konakların korunmasının çok önemli olduğunu belirterek, “Festivale ara vermemek amacıyla yapılan etkinliklerden bir tanesi de dün en iyi restore edilen eve plaket çakımı idi. Bugün de en iyi korunan eve plaket çakım töreni. Bunlara ara vermek istemedik. Bizler için, Safranbolu için en önemlisi tabi ki konaklarımız. Safranbolu evleriyle tanındık ve UNESCO Miras Listesi’ne dahil edildik. Bu evlerin restore edilmesi yeniden işlevlendirilerek kazandırılması ne kadar önemliyse korunması da o kadar önemli. Tabi ki korunması için içinde yaşanıyor olması gerekir. Özellikle Bağlar Bölgesi’nde daha önceki zamanlarda çarşı, şehir ve Bağlar iki farklı yaşam alanı olarak kullanılıyormuş. Bu bölge yazın kullanılan ve daha büyük bahçe içinde konakların olduğu bir bölge. Ben Nurcan Hanım ve annesi Şahizer Hanıma yaşayarak korudukları için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmanın ardından “En İyi Korunan Ev Onur Ödülü Plaketi” çakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte uyusturucu ve tefecilik operasyonu deAekS9T
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Nisan, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te uyuşturucu ve tefecilik operasyonu

Karabük’te jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde ile tefecilik suçuna ilişkin çeşitli deliller ele geçirildi.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında,Karabük merkezde gerçekleştirilen faaliyette 3 şüphelinin üzerinde ve aracında adli arama yapıldı. Aramalarda 3,17 gram sentetik kannabinoid (bonzai) ile 61 adet sentetik ecza hap ele geçirildi.

Öte yandan, Karabük merkezde tefecilik suçuna yönelik operasyonda 2 şüphelinin ikametinde yapılan aramada 1 adet dolu senet, 1 adet boş senet, borç-alacak kayıtlarının bulunduğu 2 adet kağıt ve 1 adet cep telefonu ele geçirildi.

Şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin