Reklam
Reklam

ENAG, DİSK-AR VE VELİ AĞBABAYI ŞİDDETLE KINIYORUM!

672c6f5e7ebb0
İlyas Erbay Avatarı
İlyas Erbay
07 Kasım, 2024 10:42 tarihinde yayınlandı
0

TÜİK le birlikte alternatif hesaplama yapan bir Enflasyon Araştırma Gurubu daha var.

Kısaca ENAG diyoruz. Bu iki kurumun açıkladığı değerler arasında neredeyse 2 kat fark var. Sizce hangisi doğru?
TÜİK tüketici fiyat endeksi TÜFE yi yıllık bazda %48.58 olarak açıklarken, ENAG %89.77 olarak açıkladı. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR) nin araştırma sonuçları da ENAG la örtüşüyor.
CHP Malatya Millet Vekili Veli Ağbaba; “TÜİK memura, emekliye az zam vermek için matematiğin kurallarını bozdu. TÜİK’e göre 2 kere 2 dört değil TÜİK enflasyonu aylık 2.88 bizim hesaplamamıza göre 15.87” diyor. Sn.Ağbabayı, ENAG ve DİSK-AR’ı şiddetle kınıyorum. Ayıptır, günahtır, siz, devletin koskoca kurumundan daha mı iyi bileceksiniz(!)

Borsayı da enflasyon çarpmış. BİST 100 endeksi dünü %2.49 değer kaybederek 8663 puandan tamamlamış. Bankacılık endeksi %4.83, holding endeksi %2.31 değer kaybetmiş. Bankacılıkta da kayıp çok sert olmuş. Neymiş efendim, enflasyon verileri yüksek gelmiş. Arkadaş sizde os.ruktan nem kapıyorsunuz. Sizi de kınım kınım kınıyorum.

Birileri TÜİK’i mahkemeye vermiş. Onları da şiddetle kınıyorum. Gerçi TÜİK mahkemeyi iplememiş. İstedikleri verileri mahkemeye sunmamış. İyi yapmış, aferin!
Şu Merkez Bankası da bir türlü faizi indiremedi. Onları da kınasam mı acaba?

Bir yazımda TÜİK in isminin değiştirilmesini önermiştim. Önerim; Türkiye Sipariş İstatistik Kurumu TÜSİK olmasıydı! “Sokağa çıkın, sorun vatandaşa TÜİK in açıkladığı verilere inanıyor musunuz? diye bakalım kaç kişi inanıyor. Bu kurumun açıkladığı verilere göre maaşlarımıza zam yapılıyor. Devlet buna göre bütçe yapıyor.
Birçok alanda bu veriler baz alınıyor.” demiştim. Çok ayıp etmişim, kendimi de kınıyorum!.

Sanırım bu kadar kınama yeterli. Bakınız bunlarda gerçekler.TÜİK in enflasyon oranına göre dünyada 6’ıncı, Avrupa’da zirvedeyiz.193 ülke arasında en yüksek enflasyona sahip, en çok fakir 6. ülkeyiz. Güney Sudan, Arjantin ve Zimbabve ile bu konuda yarışıyoruz. İlginç değil mi? TÜİK’e rağmen!
İyi ki ENAG’ın, DİSK-AR’ın yada Sn. Ağbabanın araştırmalarını dikkate almamışlar!
İyi ki TÜİK’imiz var.
İyidir yarışmak, durmak yok yola devammm !

İlyas Erbay

Yazarın Kaleminden

Namaz Vakitleri

Karabuk
14
Mayıs Perşembe
1447 HİCRİ Zilkade 27
Yatsı Vakti
Şuanki vakit
Yatsı
İmsak vaktine kalan süre
 
  İmsak
03:39
  Güneş
05:26
  Öğle
12:51
  İkindi
16:46
  Akşam
20:06
  Yatsı
21:45

Video Haberler

Haber Sıralaması

bahcelievler ilkogretim okulu ogrencileri kitap fuarinda yLxSpITb
Zonguldak

Bahçelievler İlköğretim Okulu öğrencileri kitap fuarında

iki katli ahsap ev alevlere teslim oldu engelli kadini komsulari kurtardi K79ewuuE
Gündem

İki katlı ahşap ev alevlere teslim oldu, engelli kadını komşuları kurtardı

ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Kastamonu

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

196bb2a9 ee20 4f49 a2ff 655f3314d72d
Kardemir

KARÇEL A.Ş.’de 11. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

tas ocaginda dinamit patlatilmasi sirasinda 4 isci yaralandi 5iZPuabW
Gündem

Taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı