blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Şubat, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Uyuşturucudan 2 kişi tutuklandı, 64 kişi hakkında işlem yapıldı

DÜZCE (İHA) – Düzce’de narkotik kabahatlerle uğraş gruplarının yaptığı operasyonlarda yakalanan 2 şahıs tutuklandı, uyuşturucu kullanan ve bulunduran 64 şahıs hakkında ise süreç yapıldı.
Düzce’de uyuşturucu husus satıcılarına, kullanımına yönelik polis ve jandarma gruplarınca operasyonlar tüm süratiyle devam ediyor. Bu çerçevede Düzce Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Polis ve Jandarma Narkotik Cürümlerle Çaba gruplarınca hataların önlenmesi, azaltılması ve hatalıların yakalanması gayesiyle 10 -16 Şubat 2025 tarihleri ortasında icra edilen operasyonlarda 59 olaya müdahale edilirken 2 kişi tutuklandı. Uyuşturucu kullanan ve bulunduran 64 kişi hakkında isimli süreç yapıldı.
Çalışmalarda; 162 adet sentetik ecza, 385 gram esrar, 26 gram metamfetamin, 665 gram bonzai, 2 gram skunk, 8 gram kenevir tohumu, 11 kök kenevir, 5 adet extacy ve 3 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Ocak, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Seraların çökme anı kamerada: Kar altında kaldı, komşularının yardımıyla kurtarıldı

Karabük’ün Eskipazar ilçesi Köyceğiz köyünde yağan karın ağırlığıyla seralar çöktü. Kar yığını altında kalan bir çiftçinin komşularının yardımıyla kurtarıldığı anlar ise saniye saniye kaydedildi.
Eskipazar ilçesinde yoğun kar yağışının kısa sürede oluşturduğu ağır yük nedeniyle yaklaşık 50 dönümlük sera alanı çöktü. Güvenlik kamerası görüntülerinde, karın ağırlığına daha fazla dayanamayan seraların bir anda çöktüğü anlar net bir şekilde görülüyor.

Kar yığını altında can pazarı
Afetin en dramatik anları ise Hıfsı Çelik’in serasında yaşandı. Karın ağırlığına dayanamayan seranın çöktüğü sırada içeride bulunan Çelik, demir yığınları ve karın altında kaldı. O anlara ait görüntülerde, komşuların büyük bir panik ve telaşla yardıma koştuğu, kar ve demir yığınlarını elleriyle kaldırarak Çelik’i enkaz altından çıkardığı görülüyor. Komşularının zamanla yarışan müdahalesiyle kurtarılan Çelik, olaydan yara almadan kurtulurken, yaşananlar köyde büyük korkuya neden oldu.

Bölgede seraları zarar gören üreticiler, enkaz altında kalan mahsullerini kurtarmaya çalıştı. Köy sakinlerinden çiftçi İsmail Örenbaşı (65), maddi zararının çok büyük olduğunu belirterek, "Ömrümde bu kadar ani ve yoğun bir karın seraları bu hale getirdiğini görmedim. Hazırlıksız yakalandık. Tek gelirimiz burasıydı. Devletimizden destek bekliyoruz" dedi.
Köyde hem hayvancılık hem de seracılıkla geçimini sağlayan Emrah Çelik ise seralarını 2025 yılının Ekim ayında devlet desteğiyle (ORKÖY) yaptırdığı belirterek, "Bu sera sıfırdı, içinde mahsul bile yoktu. Geçim kaynağımız bu" dedi.
Köyceğiz Köyü Muhtarı Kemal Aydın, "En az 50 dönüm sera mahvoldu. Bu köylü pazarlara giderek rızkını kazanıyordu. Gerede, Çerkeş ve Karabük pazarları bu seralardan besleniyordu. Şu an üretim sıfıra indi. İl ve İlçe Tarım Müdürlüğümüz, Kaymakamımız sağ olsunlar geldiler, inceleme yaptılar" diyerek yardım eli uzatılması talebinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin