Reklam
Reklam
turkoglu ureticinin emegini yok saymayin DpwpjcSP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ağustos, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
0

Türkoğlu, “Üreticinin emeğini yok saymayın”

ZONGULDAK (İHA) – Karadeniz Bölgesi’nin en kıymetli tarım eserlerinden biri olan fındıkta fiyatlar süratle yükseliyor. Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde özgür piyasada 255 TL’yi gören fındık fiyatlarının, kısa müddette 300 TL düzeyine ulaşabileceği belirtiliyor.

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, bu yıl fındık fiyatlarının dolar bazında 10 düzeyine çıkmasının kimseyi şaşırtmaması gerektiğini söyledi. Türkoğlu, “Sezon başında 200 TL’den başlayan fiyatlar, arzın azalması ve talebin sabit kalması nedeniyle yükselişini sürdürüyor. Dolar karşılığı 400 TL’ler artık konuşuluyor” dedi.

Fiyatlardaki artışın en değerli nedenlerinden birinin zirai don ve kahverengi kokarca üzere zararlılar olduğunu belirten Türkoğlu, düşük rekoltenin piyasada önemli daralma yaşandığını tabir etti.

“Üreticinin emeğini yok saymayın”

Tüccarlara davette bulunan Türkoğlu, üreticinin alın terinin karşılığını alması gerektiğini vurgulayarak, “Geçtiğimiz yıl kahverengi kokarca ziyanı mazeret edilerek fındık 30 TL üzere çok düşük fiyatlardan alındı. Bu yıl da emsal oyunlar oynanmak isteniyor. Tüccarlara sesleniyorum; üreticinin eserini yok kıymetine almayın” dedi.

“Bu yıl üretici daha bilinçli”

Düşük rekolte nedeniyle fındığın paha kazandığını kaydeden Türkoğlu, çiftçilerin eserine sahip çıkacağını belirterek, “Ne yaparsanız yapın, bu yıl üreticinin fındığına muhtaçsınız. Biz bunun şuurundayız. Çiftçinin düşmanı olmayın, adil fiyat siyaseti izleyin” tabirlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
esini odunla doverek oldurdu gWzArx4D
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Eşini odunla döverek öldürdü

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde bir kişi bugün eşini odunla döverek öldürdü.

Olay saat 14.15 sıralarında ilçedeki Merkez mahalle Değirmen yanı mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Halis Pekin (27) bilinmeyen bir nedenle eşi Arzu Pekin’i (26) evlerinin önündeki odun istiflenen alanda tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından Pekin eşini odunla döverek öldürdü. Ardından da kendisine ait kamyonet ile olay yerinde kaçtı. Şahsa ait kamyonet ilçe dışında Gümüşhane-Trabzon karayolu kenarından terk edilmiş halde bulunurken, Pekin’in yakalanması için çalışma başlatıldı.

Arzu Pekin’in cansız bedeni ise olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin