TİGAD’tan Çankırı’da Gövde Gösterisi

TİGAD Gazetecileri Çankırı'da! 110 Gazeteci Tarih, Kültür ve Gastronomiyi Keşfetmeye Başladı. Çankırı'da Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı İçin Tarihi Bir Adım Atıldı.

Haber Merkezi tarafından
21 Şubat, 2025 16:55 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 4dk
Yorum Sayısı: 0

TİGAD - İnternet Gazeteciliği Derneği, Çankırı’da Yeni Nesil Gazetecilik üzerine önemli bir çalışma gerçekleştirecek. TİGAD heyeti, Çankırı Valiliği’nde ağırlandı.

TİGAD - İnternet Gazeteciliği Derneği, Çankırı’da Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı kapsamında önemli bir etkinlik düzenleyecek. Türkiye’nin ve dünyanın birçok ülkesinden gelen 110 gazeteci, çalıştay için Çankırı’ya çıkarma yaptı.

Heyet, program öncesinde Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar’ı makamında ziyaret etti. Vali Taşolar, gazetecileri Çankırı Valiliği Birlik Salonu’nda ağırlayarak etkinlik öncesinde bir araya geldi.

Çankırı Nasıl Bir Şehir?

Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, “Öncelikle Çankırı’da sizleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Burada keyif alacağınızı ve Çankırı’yı seveceğinize inanıyorum. Çankırı, kendine has özellikleriyle oldukça keyifli bir şehir. Sizlerin buraya gelmesi, Çankırı’yı tanıması bizim için de çok anlamlı.

Daha önce Çankırı’ya gelen misafirlerimiz oldu mu bilmiyorum, ancak anlaşılan katılımcıların büyük bir çoğunluğu ilk kez burada bulunuyor. Çankırı, kendi içinde çok farklı bir şehir. Mesela Çankırı’nın şöyle bir özelliği var: Türkiye’de en temiz havaya sahip şehirlerden biri. Ancak bu pek bilinmiyor. Çevrenize baktığınızda çok fazla ağaç göremiyorsunuz. Ben de ilk geldiğimde burayı tam bir bozkır olarak değerlendirmiştim. Ancak bunun temel sebebi, toprakta yüksek oranda tuz bulunması. Burada bir kürekle toprağı kazdığınızda hemen tuza ulaşabiliyorsunuz. Tuz ve güneş ışığının etkisiyle havada doğal bir temizleyici sistem oluşuyor ve bu da Çankırı’nın havasını çok daha temiz hale getiriyor.

Çankırı hakkında dikkat çeken bir diğer konu ise, dışarıdan bakıldığında genellikle tarım ve hayvancılık kenti olarak görülmesine rağmen aslında sanayi açısından oldukça güçlü bir şehir olması. Çankırı’nın ihracatı, ithalatını yaklaşık %260 oranında karşılıyor. Burada ciddi sanayi kuruluşları var ve işsizlik gibi bir problem neredeyse yok. Çankırı’ya ilk geldiğimde, “Eğer birisi benden iş isterse ne yapacağım?” diye düşünmüştüm. Ancak burada sanayi kuruluşlarının mavi yaka işçi alımında büyük bir kapasitesi var. Bana, “Sayın Valim, 500 kişiye kadar iş sözü verebilirsiniz” dediklerinde gerçekten çok şaşırmıştım. Hakikaten burada işsizlik problemi yok denecek kadar az.

Tuz Mağarası, şehrin en dikkat çekici turistik noktalarından biri. Eminim sizler de burayı gezerken keyif alacaksınız. Çankırı Belediyesi, özellikle iç turizmi geliştirmek adına büyük çaba sarf ediyor ve şehirde önemli farklar yaratıyor. Umuyorum ki bu ziyaretinizde Çankırı’nın güzelliklerini keşfeder ve keyifli anılarla dönersiniz.” dedi.

Çankırı 3 Gün Boyunca 110 Gazetecinin Markajında

TİGAD Genel Başkan Yardımcısı Bayram Polat, “Sayın Valim, bizleri misafir ettiğiniz ve destek olduğunuz için teşekkür ederiz. Çankırı’da böyle bir organizasyonu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlk günden itibaren bu gezi gündeme geldiğinde, Sedat Başkan ile birlikte sizleri ziyaret ettik ve sağ olsun sizler de büyük bir misafirperverlik gösterdiniz. Bizlere her türlü desteği sağladınız, bunun için minnettarız.

Bugün burada Türkiye’nin dört bir yanından gazeteci arkadaşlarımız bulunuyor. Tekirdağ’dan, Kilis’ten, Şırnak’tan, Hakkâri’den, Antalya’dan ve Karadeniz’den gelen katılımcılarımız var. Adeta Türkiye’nin bir mozaiği Çankırı’da toplanmış durumda. Üç gün boyunca toplam 110 gazeteci arkadaşımız, Çankırı’nın tarihi ve turistik yerlerini gezecek, gastronomisini keşfedecek. Tüm bu deneyimlerini kendi haber portallarında, köşe yazılarında ve röportajlarında paylaşacaklar. Daha önce gerçekleştirdiğimiz benzer organizasyonlarda, ziyaret ettiğimiz iller hakkında çok olumlu geri dönüşler aldık.

Çankırı’yı daha önce görmemiş birçok gazeteci arkadaşımızın, burada yeni güzellikler keşfedeceğine inanıyorum. Bu gezinin ardından Çankırı ile ilgili güzel haberlerin çıkacağını düşünüyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

"Çankırı'yı Yakından Tanıma ve Tanıtma Fırsatı Bulduk"

Haberler.com ve Sondakika.com Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Teymur ise yaptığı konuşmada, “Bizler teşekkür ederiz. Bu güzel şehirde bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Ben de Çankırı’yı ilk defa görenlerden biriyim. Çevresindeki bazı illere gitmiştim ama Çankırı’yı ziyaret etmek daha önce nasip olmamıştı. Bu vesileyle şehri yakından tanıma fırsatı bulacağım.

Buraya gelirken kısa bir şehir turu attık. Dün gece geldiğimiz için fazla bir şey göremedik ama şehir oldukça bakımlı, temiz ve güzel bir yer. Açıkçası Çankırı’nın hem yurt içinden hem de yurt dışından daha fazla ziyaretçi çekmesi gerektiğini düşünüyorum.

Özellikle tuz üretimi açısından büyük bir potansiyele sahip. Dün Sedat Bey’in verdiği bilgilere göre Türkiye’nin en kaliteli tuzu burada üretiliyor. Bu da aslında bir turizm cazibe noktası olabilir. Çoğu insan tuzu sadece bir mutfak ürünü olarak düşünüyor ama aslında çok daha geniş bir kullanım alanına sahip.” İfadelerine yer verdi.

"Çankırı'nın Daha Fazla Ön Plana Çıkarılması Gerekiyor"

TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel ise yaptığı konuşmada, “Dün öğrendiğimize göre, 1074 yılından bu yana Emir Karatekin'in burayı fethetmesiyle birlikte Çankırı varlığını sürdürüyor. O dönemde, Sultan emirlerinden biri olarak burayı fetheden Emir Karatekin’den bu yana Çankırı, herhangi bir işgal görmemiş.

O günden bugüne kadar Anadolu topraklarında huzur ve barış içinde yaşamaya devam ediyor. Hatta Kurtuluş Savaşı sırasında buradan mühimmat ve destek gönderilmiş, buranın halkı adeta cepheyi beslemiş. Bu da Çankırı'nın tarih boyunca ne kadar önemli bir kent olduğunu gösteriyor.

Bence Emir Karatekin'in ve Çankırı'nın diğer önemli değerlerinin daha fazla ön plana çıkarılması gerekiyor. Bozkırın değerleri, kültürel mirasımızın bir parçası olarak gün yüzüne çıkmalı ve hak ettiği değeri görmelidir.” dedi.

Ziyaret Sonrasından TİGAD Kurucu Başkanı İzzet Aydın Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar’a hediye takdiminde bulundu.

Son olarak Çankırı Valiliği önünde aile fotoğrafı çekimi ile ziyaret sona erdi.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Şehit oğlunu son yolculuğuna uğurlayan baba: “Asker oğlum vatana helal olsun”

Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Şubat, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde şehit düşen Piyade Kontratlı Er Mustafa Uslu’nun naaşı, Çorum’un Bayat ilçesindeki köyünde son seyahatine uğurlandı. Çorum Valisi Ali Çalgan, "Asker oğlum vatana helal olsun" diye bağıran şehit babasını alnından öptü.
Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 20 Şubat Perşembe günü bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada Piyade Kontratlı Er Mustafa Uslu şehit düştü. 24 yaşındaki Şehit Mustafa Uslu’nun cenazesi, dün gece saatlerine askeri uçakla Merzifon Havalimanı’na getirildi. Ailesi ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Mustafa Uslu’nun naaşı, daha sonra merasim için memleketi Bayat ilçesine bağlı Çukuröz köyüne getirildi. Helallik istenmesinin akabinde Şehit Mustafa Uslu için merasim düzenlendi. Öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının akabinde Şehit Mustafa Uslu’nun cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

Vali, "Vatana helal olsun" diyen babayı alnından öptü
Bekar olduğu öğrenilen Mustafa Uslu’nun kardeşleri, Recep, Ramazan, Döndü ve Fatma Uslu ile annesi Keziban Uslu, babası Sadık Uslu ve aile yakınları tabutun başında gözyaşı döktü. Şehit Mustafa Uslu’nun babası Sadık Uslu ise gözyaşı dökerken, "Asker oğlum vatana helal olsun" diyerek bağırdı. Zahmetle yürüyen baba Sadık Uslu’nun yanına gelen Çorum Valisi Ali Çalgan, kendisini alnından öptü.

Mevzisini son ana kadar terk etmemiş
Öte yandan, İHA muhabirinin ulaştığı bilgilere nazaran, Piyade Kontratlı Er Mustafa Uslu’nun Pençe-Kilit operasyonu alanındaki üs bölgesine sızmaya çalışan teröristler ile sis sebebiyle 5 metreye kadar düşen görüş aralığına karşın mevzisini terk etmeyerek son ana kadar çatıştığı öğrenildi. Mehmetçik tarafından, saldırıyı gerçekleştirdiği bedellendirilen 3 teröristin ise olaydan kısa mühlet sonra kaçmaya çalışırken etkisiz hale getirildiği ve Uslu’nun kanının yerde bırakılmadığı bilgisine ulaşıldı.
Cenaze merasimine Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, Çorum Valisi Ali Çalgan, AK Parti Çorum Milletvekilleri Oğuzhan Kaya ve Yusuf Ahlatçı, Çorum Belediye Başkanı Halil ibrahim Aşgın, askeri erkan, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.