\"\"
Safranbolu’dan İdlib’e Yardım Tırı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:33
Güneş 06:58
Öğle 13:04
İkindi 16:22
Akşam 19:00
Yatsı 20:19
İmsaka son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Ocak, 2020 07:58 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’dan İdlib’e Yardım Tırı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu öncülüğünde, Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının İdlib için başlattığı “Bir Aradayız, İdlib’in Yanındayız” kampanyası kapsamında Türk Kızılayı Karabük Şubesi ile Safranbolu Temsilciliği tarafından toplanan yaşam malzemeleriyle yüklü tır, İdlibliler için yola çıktı.
Battaniye, un, çocuk maması ve kıyafet gibi yaşam malzemelerinin yer aldığı ikinci yardım tırı, Safranbolu Merkez Camisi önünde düzenlenen törenle dua edilerek Hatay’a gitmek üzere yola çıktı.
Törene katılan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Karabüklülere böyle bir hayırlı işe vesile oldukları için teşekkür etti. Türk halkının yardımsever bir millet olduğunu ifade eden Metin, “Bugün dünyada Gayri Safi Milli Hasıla’sının (GSMH) aldığı paydan en fazla yardım eden ülke olarak birinci olmak bu millete yakışırdı. İnşallah bu büyük millet gücünü arttırdıkça dünyada mazlumlarına her zaman koşacaktır. Rabbim bu mübarek günde mazlumların yardımına koşmayı vesile kılsın” dedi.
Karabük Valisi Fuat Gürel de İdlib’te insanlık dramı yaşandığını söyledi. Evi olan insanların buna rağmen soğukta zorluk yaşadığını, İdlib’te insanların evsiz bir şekilde Türkiye’den gidecek yardımları beklediğini aktaran Gürel, “Hayırsever Türk milleti geçmişte olduğu gibi bunda sonra elinden gayreti gösterecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Libya ve Suriye’deki savaşın durdurulmasıyla alakalı girişimlerde bulundu, toplantılar yapıldı inşallah bunlarda güzel sonuçlar verir. Ülkemiz bu bölgenin hamisi bir ülke. Bu bölge aslında bizden sorulması gerekir. Bu bölgede yaşayan insanların kendi kaderlerini kendilerinin tayin etmesi hususunda gayretler sarf etmesi gerekir. İnşallah ülkemizin girişimleriyle bu sağlanacaktır diye düşünüyorum” diye konuştu.
Emperyal güçlerin girdikleri her ülkede çok büyük zulüm ve zalimlikler yaparak geride büyük enkazlar bıraktığını vurgulayan Gürel, şunları kaydetti:
“İnşallah bunları bertaraf edeceğiz. Bundan sonra daha huzurlu bir bölgede yaşama fırsatı doğacak. Kamu kuruluşları olarak bizler bir tırı hazırlıyoruz. Bir tırı Milli Eğitim Müdürlüğümüz hazırlayacak. Bir tırı da Sağlık Müdürlüğüne verdik. KARDEMİR’de inşallah bir tır hazırlayacak. Kızılay’a verilen görev 6 tırdı ama biz 4’ünü bu şekilde hazırlıyoruz, ikisi gönderildi. 10’a çıkarabilirsek ne kadar yardımcı olabilirsek o kadar faydalı oluruz.”
Konuşmaların ardından Safranbolu İlçe Müftüsü İsmail Temur tarafından dua edildi. Daha sonra yaşam malzemeleriyle yüklü tır, bombardımandan kaçarak Türkiye sınırına yakın çadırlara yerleşen İdlibliler için yola çıktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
13
Mart Cuma
1447 HİCRİ Ramazan 23
Yatsı Vakti
Şuanki vakit
Yatsı
İmsak vaktine kalan süre
 
  İmsak
05:33
  Güneş
06:58
  Öğle
13:04
  İkindi
16:22
  Akşam
19:00
  Yatsı
20:19

Video Haberler

yuksel yildirim bizi eleyecekler gibi gozukuyor eHaanWea

Yüksel Yıldırım: “Bizi eleyecekler gibi gözüküyor”

kastamonuda trafik kanunundaki duzenlemelerle ilgili detaylar anlatildi Xnysp6ty

Kastamonu’da Trafik Kanunu’ndaki düzenlemelerle ilgili detaylar anlatıldı

uefa konferans ligi samsunspor 1 rayo vallecano 2 ilk yari miQ3tbLd

UEFA Konferans Ligi: Samsunspor: 1 – Rayo Vallecano: 2 (İlk yarı)

baru ile bartin il muftulugu arasinda diyanet genc ofis protokolu imzalandi MzkjMdvP

BARÜ ile Bartın İl Müftülüğü arasında “Diyanet Genç Ofis” protokolü imzalandı

universitesi gencler kuran i kerimi guzel okumak icin yaristi SbKVKyiK

Üniversitesi gençler Kur’an-ı Kerim’i güzel okumak için yarıştı

bayram oncesi sehit mezarlarinda calismalar yapildi 1PM4NUIb

Bayram öncesi şehit mezarlarında çalışmalar yapıldı

trendyol 1 lig boluspor 1 corum fk 2 XnbOjVYV

Trendyol 1. Lig: Boluspor: 1 – Çorum FK: 2

yuksel yildirim bizi eleyecekler gibi gozukuyor eHaanWea
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mart, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Yüksel Yıldırım: “Bizi eleyecekler gibi gözüküyor”

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, 3-1 yenildikleri Rayo Vallecano maçının ardından, “Bizi eleyecekler gibi gözüküyor. İnsan umudunu kaybetmek istemiyor ama gerçekçi olmak lazım” dedi.

Rayo Vallecano’yu taş gibi bir takım olarak nitelendiren Yıldırım, “Büyük umutlarla maça hazırlandık ve çıktık ama gördük ki karşımızda taş gibi bir takım var. Bu gece La Liga ile Süper Lig arasındaki farkı, bir Anadolu takımı olarak denemiş olduk. Takım çok hızlı oynuyordu. Biz kendimizi hızlı biliyorduk, onlar bizden daha hızlıymış. Daha iyi hazırlanmışlar ama yediğimiz ikinci ve üçüncü gol Samsunpor’a hiç yakışmadı. Tamamen bizim hatalarımızı rakip takım değerlendirdi ve golleri buldu” diye konuştu.

İkinci karşılaşmada takımın elinden geleni yapması gerektiğini söyleyen Yüksel Yıldırım, “Takımda geçen pazar Fenerbahçe maçının yorgunluğunun olduğu kesinlikle gözüküyor. Çok tempolu bir maç oynamıştık ve hoca aynı kadroyu çıkardı. Ondan sonra da zaten 2-1 gerideyken hocamız gerekli değişiklikleri yaptı. Sakatlıktan dönen Emre ile Coulibaly girdi. Oyuna bir canlılık kattı. Tam böyle hani acaba 2-2’yi yakalar mıyız derken yine Ntcham’ın bir hatası ve golü buldular. Yani dediğim gibi sanki umutlarımız tükeniyor ama bir sonraki maç var ve biz Madrid’de bu takım elinden geleni yapması lazım” şeklinde konuştu.

Gerçekçi olmak gerektiğini söyleyerek Rayo Vallecano’ya elenebileceklerini söyleyen Yıldırım, “Bizim yapmak istediğimiz ilk 16’ya kalmaktı onu yaptık. Şimdi hedef çeyrek final dedik ama karşımıza güçlü bir takım çıktı. Zannediyorum bu takım çeyrek final, yarı finalde oynar bizi elerseler ki eleyecekler gibi gözüküyor yani. İnsan umudunu kaybetmek istemiyor ama gerçekçi olmak lazım” ifadelerini kullandı.

Kadroda yenilemeler olacağını söyleyen Yıldırım, “Biz iyi bir takım olma yolundayız. Bu takımı ben 8 sene önce 2. Lig’de aldım. Yapılandırdık, adım adım geldik. Yani 2’inci senemizde Süper Lig’de Avrupa’ya gittik. Bu benim için büyük başarı. Ama önemli olan bundan sonra sürdürülebilir yapmak. Bunu yapmak için de seneye şimdiden hazırlıklara başladık. Hocamız yeni. Kadroda yenilenmeler olacak. Biz geçen hafta Fenerbahçe’ye kök söktürmüştük. Türkiye’nin yani en iyi takımlarından bir tanesi ve bugün karşımızdaki rakip İspanya’da 15’inci sırada ama adamlar oynuyor. Demek ki yani biz Türkiye’de futbol oynuyoruz deriz ama ligimiz çok zayıf” sözlerine yer verdi.

Yıldırım Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella’nın maç için Samsun’a gelmesi ile ilgili ise şunları söyledi:

“Montella bile dedi ben böyle bir şey görmedim başkan dedi. Yani hakem de buna göz yumuyor falan. Sonuçta ama hocamla güzel şeyler konuştuk. Türkiye’nin geleceğiyle, milli takımın geleceğiyle ilgili. Ben de ona başarılar diledim. İnşallah Romanya’yı sonra da çıkacak rakibi geçip Dünya Kupası’na gitmek istiyoruz dedim. O da istiyor, güzeldi yani. Hocama da teşekkür ediyorum. İstanbul’dan kalkıp Samsun’a gelip bize destek vermesi, maçı seyretmesi güzel, sevinçli bir şey. Demek ki Samsunspor doğru yolda gidiyor ki yani milli takım hocası bile gelip destek veriyor.”

Yüksel Yıldırım sosyal medyada bazı hesaplara da “troller” diyerek şu ifadeleri kullandı:

“Gerçek Samsunspor taraftarlarına teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz sosyal medyada klavye delikanlılığı yapan kim olduğunu bilmediğimiz troller sallıyor bizlere ama sonra maç oluyor, biletleri indir diyor. Biletleri indiriyorsun yine gelmiyor. Yani artık bu işin bilet fiyatlarıyla ilgili olmadığını biz gördük. Sosyal medyadan yazmaya dönmesin onlar. Onlar gerçek Samsunspor taraftarı değil. Sırf içimizdeki o İrlandalılar, karıştırmak istiyorlar. Ama biz doğru yolda gidiyoruz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
13
Mart Cuma
1447 HİCRİ Ramazan 23
Yatsı Vakti
Şuanki vakit
Yatsı
İmsak vaktine kalan süre
 
  İmsak
05:33
  Güneş
06:58
  Öğle
13:04
  İkindi
16:22
  Akşam
19:00
  Yatsı
20:19

Video Haberler

yuksel yildirim bizi eleyecekler gibi gozukuyor eHaanWea

Yüksel Yıldırım: “Bizi eleyecekler gibi gözüküyor”

kastamonuda trafik kanunundaki duzenlemelerle ilgili detaylar anlatildi Xnysp6ty

Kastamonu’da Trafik Kanunu’ndaki düzenlemelerle ilgili detaylar anlatıldı

uefa konferans ligi samsunspor 1 rayo vallecano 2 ilk yari miQ3tbLd

UEFA Konferans Ligi: Samsunspor: 1 – Rayo Vallecano: 2 (İlk yarı)

baru ile bartin il muftulugu arasinda diyanet genc ofis protokolu imzalandi MzkjMdvP

BARÜ ile Bartın İl Müftülüğü arasında “Diyanet Genç Ofis” protokolü imzalandı

universitesi gencler kuran i kerimi guzel okumak icin yaristi SbKVKyiK

Üniversitesi gençler Kur’an-ı Kerim’i güzel okumak için yarıştı

bayram oncesi sehit mezarlarinda calismalar yapildi 1PM4NUIb

Bayram öncesi şehit mezarlarında çalışmalar yapıldı

trendyol 1 lig boluspor 1 corum fk 2 XnbOjVYV

Trendyol 1. Lig: Boluspor: 1 – Çorum FK: 2