Safranbolu’da karla mücadele çalışmaları - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Şubat, 2020 08:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da karla mücadele çalışmaları

Karabük genelinde etkisini  gösteren kar yağışı ile birlikte kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdüren Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri 3 vardiya halinde görev başında.

Çok sayıda araç ve tuzlu malzeme ile çalışmalara başlayan ekipler Safranbolu’da ulaşımın aksamaması için var güçleri ile çalışırken, Başkan Köse’de çalışmaları yakından takip etti.

Karla mücadele de yapılan çalışmalar hakkında    Fen İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “ Ekiplerimiz 3 vardiya halinde aralıksız çalışıyor. Belediye Başkanımız Sayın Elif Köse hanımefendinin de bizzat, yakından takip ettiği ve kar yağışı ile birlikte başlayan kar küreme ve tuzlama çalışmalarımız halen devam etmekte.  Amacımız, vatandaşlarımızın hayatlarını her hangi bir zorluk yaşamadan devam ettirebilmeleridir” denildi.

Müdürlükten ayrıca vatandaşların olası bir acil durumda 153 nolu telefondan Halk Masası Birimine ulaşabilecekleri bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda genc kizin organlari 4 kisiye umut oldu 8QWHkdlM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Nisan, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da genç kızın organları 4 kişiye umut oldu

Samsun’da kalbi duran ve beyin ölümü gerçekleşen 24 yaşındaki genç kızın bağışlanan organları, 4 hastaya umut oldu.

Edinilen bilgiye göre, 24 yaşındaki Mihriban Okur’un kalbinin durmasının ardından hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Genç kızın vefatının ardından sağlık ekipleri, aileyle görüşerek organ bağışı konusunda izin talep etti. Ailenin onay vermesi üzerine Samsun Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla Okur’un bir böbreği, karaciğeri ve iki korneası başarıyla alındı. Alınan organlardan böbrek Malatya’daki bir hastaya, karaciğer İstanbul’daki bir hastaya nakledilmek üzere gönderildi. Korneaların ise Samsun tedavi gören hastalara umut olduğu öğrenildi.

Acılı aile fertlerinden teyze Saniye Kurnaz Uysal, organ bağışının önemine dikkat çekerek, “Organlar inşallah gidecek insanlara şifa olur. Allah o insanlara uzun ömürler versin. Bir yandan acımız var, bir yandan da insanlara can olduğu için sevinçliyiz” dedi.

Amca Refaettin Okur ise, “Biz canımızı kaybettik. İnşallah hasta olan kardeşlerimize şifa olur. Organ bağışını ben de destekliyorum. Allah kimseye evlat acısı göstermesin” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin