Karabük Postası tarafından
10 Ocak, 2020 11:10 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu’da Ağaç Budama Çalışmaları

Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Amirliği kentin çeşitli bölgelerinde ağaç budama çalışmalarına devam ediyor. Müdürlükten yapılan açıklamada; “ Kent genelinde ağaç budama çalışmamıza devam ediyoruz. Uzun ağaç dallarının elektrik tellerine temas etmesi sonucu meydana gelebilecek kısa devreler sebebiyle elektrik kesintilerinin yaşanmaması, mazgalların tıkanmaması için düzenli olarak yapılan budama işlemini Kıranköy ve Yeni Çarşı bölgelerinde sürdürüyoruz. Diğer yandan, her yıl düzenli olarak yapılan çalışma ile ağacın ömrünün uzatılması estetik görüntüsünün ve hastalıklara karşı direncinin arttırılması amaçlanırken, yapılan budama çalışmaları ilçemiz sınırları için de önümüzdeki günlerde de devam edecek. Budama yapılırken ağacın türü yaşı ve aktüel durumu göz önünde bulundurularak ihtiyaç duyduğu en uygun budama yöntemi teknik personel tarafından Kasım ve Şubat ayları arasında yapılmaktadır. Bununla birlikte, budama ağaç gibi odunsu bitkilerde gelişmeyi kuvvetlendirip hızlandırarak ağacı sağlıklı kılmak istenilen formu vermek yapraklanmanın ve şehre kattığı estetik güzelliği sağlamak ve kalitesini arttırmak için yapılır. Ağaç üzerindeki istenmeyen dallar belli esaslara uyularak kesilip uzaklaştırılır” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
31 Ocak, 2026 13:44 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

AK Parti Batı Karadeniz Strateji Toplantısı Karabük’te

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından düzenlenecek Batı Karadeniz Bölge Strateji Toplantısı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş’ün teşrifleriyle Karabük’te gerçekleştirilecek.

Üç gün sürecek program kapsamında, bölge teşkilatlarının katılımıyla strateji toplantıları ve çalıştaylar düzenlenecek. Program, pazar günü yapılacak değerlendirme toplantılarının ardından sona erecek.

Toplantıya Karabük, Bartın, Zonguldak, Çankırı, Kastamonu, Samsun, Sinop, Çorum, Amasya ve Tokat illerinden gelecek teşkilat mensupları katılacak. Program kapsamında 10 ilin il başkanları, 109 ilçenin ilçe başkanları, il koordinatörleri ve teşkilat başkanları Karabük’te bir araya gelecek.

Bölge Strateji Toplantısı çerçevesinde, Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Batı Karadeniz Bölge Başkanı Mücahit Yılmaz tarafından “AK Parti Teşkilat ve Siyaset Anlayışı” başlıklı sunum gerçekleştirilecek. Teşkilat Başkan Yardımcısı Haydar Ali Yıldız, “Lider, Fikir ve Teşkilat Eğitimi” başlıklı eğitim programıyla teşkilat mensuplarına hitap edecek. Teşkilat Başkan Yardımcısı Selman Özboyacı ise “Siyasal İletişim” konulu eğitim verecek.

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, toplantıya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Batı Karadeniz Bölgesi’nden gelecek teşkilat mensuplarını Karabük’te ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacaklarını belirterek, bu toplantıların teşkilatların sahadaki koordinasyonunu güçlendirmesi ve ortak akılla belirlenecek stratejilere katkı sunması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin