Safranbolu’da “Açık Hava Sinema Geceleri” başlıyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Ağustos, 2020 11:33 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da “Açık Hava Sinema Geceleri” başlıyor

Safranbolu Belediyesi, kültür etkinlerine “Açık Hava Sinema Geceleri” ile devam ediyor. Sinema Genel Müdürlüğü desteği ile 35 mm analog özellikte 10 filmin perdeye yansıyacağı sinema geceleri, uzun bir aradan sonra yeniden Safranbolu’da hayat bulacak.

Pandemi sürecinde ara verilen fiziki kültürel ve sanatsal etkinliklere, normalleşme kurallarına uygun planlanan açık havada nostalji filmler ile dönecek olan Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Açık Hava Sinema Geceleri’nin; Tarihi Çarşı’daki Cinci Han’da başlayacağı ve Harmanlar’daki arabalı film gösterimi ile son bulacağı bilgisi aktarıldı.

Belediye Başkanı Elif Köse, “Sosyal mesafe kurallarına uyularak başlatılacak açık hava sinema etkinliklerinde, vatandaşlarımız temiz havada huzurla Türk sinemasının seçkin filmlerini seyretmenin tadını çıkaracak” dedi.

Başkan Köse,ilk ve son gece dışındaki gösterimlerin halka açık olarak Misak-ı Milli Meydanı’nda gerçekleşeceğini belirtti.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda devam edecek, Açık Hava Sinema Geceleri 19 Ağustos’ta Arabalı Açık Hava gösterimi ile final yapacak, bu son gösterim ile ilgili bazı sürpriz detayların ise yakında halkla paylaşılacağı bilgisi verildi.

Bağlar Gazoz’un da sponsorluk desteği verdiği Açık Hava Sinema Geceleri; Yavuz Turgul’un yönettiği, Şener Şen ve Uğur Yücel’in başrollerini paylaştığı Türk Sineması’nın unutulmaz eseri Muhsin Bey ile başlayacak.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesi ile kesob arasinda is birligi alanlari genisletilecek GS5DR68g
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Nisan, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi ile KESOB arasında iş birliği alanları genişletilecek

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Kastamonu Esnaf ve Sanatlar Odaları Birliği arasında yapılan görüşme sonrasında üniversitede öğrenim gören öğrenciler için “İş Akademisi”nin kurulması kararlaştırıldı.

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Kastamonu Esnaf ve Sanatlar Odaları Birliği (KESOB) arasında iş birliği alanları genişletilecek. Kastamonu Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Orhan Kandemir, Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Danışma Kurulunda da yer alan Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Yücel Gedik’i ziyaret etti. Gerçekleştirilen görüşmede Kandemir ile Yücel arasında kurumlar arasında yapılacak iş birliğinin genel hatları belirlendi. Bu kapsamda, odaya kayıtlı yaklaşık 14 bin 500 üye ve 16 bin 386 iş yerini ilgilendiren eğitim taleplerinin oluşturularak uygun olanların fakülte tarafından karşılanması, fakülte öğrencilerinin işyeri uygulaması ve staj imkanlarının arttırılması için işyerlerinin öğrenci talepleri ile fakülte öğrencilerinin eşleştirilmesi, bölgesel ya da sektörel anlamda ortaya çıkan sorunların çözümüne yönelik tez ve proje konularının belirlenerek, sonuçlanan çalışmaların çıktılarının ilgili sektör ile paylaşılması gibi konular ele alındı. Ayrıca kurumlar arasında iş birliği yapılması ve bu sürecin sağlıklı işlemesi için “İş Akademisi” gibi bir iş birliği platformunun kurulmasına yönelik çalışmaların yapılmasına karar verildi.

İİBF Dekanı Prof. Dr. Orhan Kandemir, ilerleyen dönemde kurulması planlanan “İş Akademisi” gibi bir platformun fakültenin önemli dış paydaşları arasında yer alan Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsası gibi iş dünyasının öne çıkan kuruluşlarını da kapsayacak biçimde daha geniş tabana yayılabileceğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin