Karabük Postası tarafından
09 Aralık, 2020 12:49 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu Belediyesi 2020 yılı son meclis toplantısı yapıldı

Safranbolu Belediye Meclisi’nin 2020 yılı son toplantısı Leyla Dizdar Kültür Merkezi meclis toplantı salonunda koronavirüs tedbirleri kapsamında Belediye Başkanı Elif Köse Başkanlığında  yapıldı. Yılın son meclis toplantısı açılış konuşması, yoklama ve meclis gündem maddelerinin okunması ile başladı. 10 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda 2. ve 3. maddelerin tekrar görüşülmesine karar verilirken,  6 madde oy birliği, 2 madde ise oy çokluğu ile kabul edildi. 1.madde Bağlarbaşı Mahallesi 50 ada 92 parsel malikinin taşınmazına servis sağlayan yolun açık olmaması sebebiyle kamulaştırma talebi. Kamulaştırma bedelini, rayicini geçmemek kaydıyla karşılama talebi, 4. Madde Türk Ekonomi Bankası Karabük şubesinden 6 adet otobüs alımı işinde kullanılmak üzere çekilen 36 ay vadeli kredinin teminatını teşkil etmesi ve kredi borçlarının ödenmesi amacıyla Türk Ekonomi Bankası A.Ş Karabük şubesine temlik verilmesi ve temlik etmek üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu, 6. madde Emek Mahallesi 20 ada 20 parsel malikinin Belediye mülkiyetine ait olan 59.02 m2 yüzölçümlü 20 ada 132 parseli satın alma talebi, 8. madde Cemal Caymaz Mahallesi 558 ada 105 parsel malikinin Belediyenin mülkiyetine ait olan 10.57 m2 yüzölçümlü 558 ada 150 parseli satın alma talebi, 10. madde Kamu sağlık personellerine 31.12.2020 ye kadar toplu taşımanın ücretsiz olması oy birliği ile kabul edilirken 5. madde Cemal Caymaz Mahallesi 558 ada 78 parselde zemin kat ticaret talebi, 9. madde Tokatlı Köyü ve Esentepe Mahallelerinde, Karabük Kadastro Müdürlüğünce 3402 sayılı Kadastro Kanununun Ek-1maddesi uyarınca yapılacak olan sayısallaştırma çalışmalarında, sayısallaştırma ekipleri ile birlikte görev yapmak üzere bilirkişi seçilmesi ve isimlerinin bildirilmesi konusu oy çokluğu ile kabul edildi. Tekrar görüşülmesine karar verilen 2. ve 3. Maddelerden 2. Madde Babasultan Mahallesi 371 ada 7, 8 ve 9 parselleri kapsayan alanda Koruma Amaçlı İmar Planı değişikliği talebi 3. Madde ise Akçasu Mahallesi 254 ada 1, 2, 4 ve 5 parsel nolu taşınmazları kapsayan alanda 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 Uygulama İmar Planı değişikliği konusu görüşüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Vali Makas, Konuralp’de yapılan denetime katılarak esnafları ziyaret etti

Düzce Valisi Mehmet Makas, Konuralp bölgesinde yürütülen güvenlik ve asayiş uygulamalarını yerinde incelemek amacıyla trafik ve jandarma ekiplerinin denetim noktalarını ziyaret etti.
Denetim noktalarında görevli personelden yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Mehmet Makas, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak adına yürütülen uygulamaların aralıksız sürdürüldüğünü vurguladı. Özellikle trafik güvenliği, asayiş ve kamu düzeninin korunmasına yönelik denetimlerin önemine dikkat çeken Makas, sahada görev yapan ekiplere çalışmalarında kolaylıklar diledi. Programı kapsamında Konuralp bölgesindeki esnafları da ziyaret eden Vali Makas, işletme sahipleriyle bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledi. Esnaflarla karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Makas, devletin her zaman vatandaşın yanında olduğunu ifade etti. Vali Makas, ziyaretleri sırasında bölgede bulunan Düzce Üniversitesi öğrencileri ve vatandaşlarla da sohbet ederek hal ve hatırlarını sordu. Öğrencilerin ve vatandaşların görüşlerini dinleyen Makas, Konuralp’in hem tarihi hem de sosyal yapısıyla Düzce için önemli bir merkez olduğunu belirterek, bölgenin gelişimine yönelik çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin