Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mart, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Okul pansiyonu siren sesleriyle yankılandı

Düzce’de Sarsıntı Haftası aktiflikleri kapsamında bir lisenin pansiyonunda tatbikat yapıldı. Takımlar, senaryo gereği yıkılan okul pansiyonunda yaralılara müdahale ederken, çalışmaları takdir topladı.
Düzce’de 1-7 Mart Sarsıntı Haftası münasebetiyle Arsal Anadolu Lisesi pansiyonunda dün akşam saatlerinde tatbikat düzenlendi. Tatbikata, AFAD, Milli Eğitim Müdürlüğü arama kurtarma, itfaiye, UMKE ve sıhhat takımları katıldı. Tatbikatta senaryo gereği, Gölyaka ilçesinde saat 19.45 sıralarında 5,9 büyüklüğünde zelzele meydana geldi ve bunun şiddetiyle Arsal Anadolu Lisesi pansiyonunda yıkım oldu. İhbar üzerine çabucak harekete geçen takımlar, kısa müddette pansiyona ulaştı. Takımlar, burada afet durumda yapılması gereken prosedürleri uygulayarak, canlı araması, yardım çalışması için uygun ortam çalışma yaptı. Akabinde da pansiyon içinde yaralı halde bulunanlara yardım etmek için UMKE takımları bina içine girdi. Pansiyonda bulunan yaralılar, ortamda birinci müdahalesi yapılarak bina dışına çıkartıldı ve ambulanslarla hastanelere sevk edildi.
Tatbikat, grupların sarsıntı üzere afetlere yönelik süratli tepkilerini, yerinde faal müdahalelerini ve kurumlar ortası dayanışmalarını sergileyerek başarılı bir halde tamamlandı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Emniyet müdüründen emniyet kemeri takmayan sürücüye ceza yerine çikolata tadında uyarı

Amasya’da polis grupları, polis haftasında kontrol yaptıkları vatandaşlara çikolata dağıttı. Emniyet kemeri takmadığı belirlenen bir şoför emniyet müdürünün ceza yerine çikolata tadında ihtarından büyük ders çıkardı.
Amasya Emniyet Müdürlüğü grupları, Türk Polis Teşkilatı’nın 180. yıl dönümü münasebetiyle kontrollerde vatandaşlara çikolata dağıttı. Geç saatlerde uygulanan kontrollere katılan Amasya Emniyet Müdürü Ayhan Saraç, emniyet kemeri takmayan bir şoförle karşılaşınca evvel çikolata verdirdi. Sonra da, "Sizden isteğimiz emniyet kemerinizi takmanız. Zira bu sayede kentimiz ve sizler daha inançta olursunuz" kelamlarıyla ihtarda bulundu. Kusurunu kabul eden şoför Atalay Kılıç, "Mesafe kısaydı. Geç kaldık. Onun için kemer takmadık" kelamlarıyla kendini savunmaya çalıştı. Birinci kere bu türlü bir kontrole rastladığını belirten Kılıç, hayat kurtaran uyarısı nedeniyle Emniyet Müdürü Saraç’a teşekkür edip polis haftasını kutladı.
Bütün kurallara dikkat ettiği görülen kontrolde kardeşinin de trafik polisi olduğunu anlatan şoför Hülya Altın Şişman ise, "Tüm polis teşkilatının gününü kutluyorum. Onlara emanetiz ve onlara çok güveniyoruz" diye konuştu.
Emniyet Müdürü Saraç, denetimlerde görev alan işçisine çikolata, pasta ve çay ikramında da bulundu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.