Karabük Postası tarafından
29 Kasım, 2022 16:11 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Öğretmenler Hem Öğrendi Hem de Deneyim Kazandılar

Karabük’teki Cevizkent Bahaddin Gazi Ortaokulu öğretmenleri "Erasmus-Dijital Geleceğim Okul"  projesi çerçevesinde Avusturya’nın başkenti Viyana’ya giderek bir takım etkinliklere katıldı. Cevizkent Bahaddin Gazi Ortaokulu’ndan 8 öğretmen Viyana’da Web 2.0 araçları kursu alarak video, müzik ile eğitim etkinlikleri oluşturma, dijital değerlendirmeler ve kendi branşları ile ders içerikleri oluşturup sunum yaptılar. Kursun ardından öğretmenler ‘Erasmus+ School Education’ projesi çerçevesinde Viyana’daki bazı okullarda bir hafta iş başı gözlem faaliyetleri bünyesinde eğitim sistemi ve okul kültürüne yönelik bilgiler alıp gözlem yapma imkanı yakaladılar. Kullanılan bilişim teknolojilerini tanıyan öğretmenler, uzaktan eğitim sürecini kendi okullarında nasıl yürüttükleri hakkında fikir alışverişinde bulundular. İklim değişikliği ve alınacak önlemler ile yapılacak çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunan öğretmenler okullardaki sosyal etkinlileri inceleyerek deneyimleme fırsatını da yakaladılar. Viyana Türk büyükelçiliğini de ziyaret eden öğretmenler Büyükelçi Ozan Ceyhun ve Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Yusuf Yıldız'a projeleri hakkında bilgiler sundu. (İHA)

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mart, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çatı katında çıkan yangına müdahale eden itfaiye eri yaralandı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde dört katlı bir apartmanın çatı katında çıkan yangın gruplarının müdahalesiyle söndürüldü. Yangına müdahale eden bir itfaiye eri ise yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Kaymaklar köyünde Mehmet Ertuğrul’a ilişkin dört katlı meskenin çatısında şimdi bilinmeyen bir nedenle yangın başladı. Akşam saatlerinde çıkan yangını fark edenler durumu itfaiyeye ve sıhhat takımlarına haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye takımları, çatısı ve teras katın kullanılamaz hale geldiği yangını söndürdükten sonra soğutma çalışması yaptı. İtfaiye eri Çetin Güner, çatıdaki yangına müdahale ettiği sırada omzundan yaralandı. Olay yerindeki sıhhat grupları tarafından birinci müdahalesi yapılan Güner, ambulansla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Güner’in sıhhat durumunun düzgün olduğu öğrenildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.