Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2023 04:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Milli Eğitim ve Kültür eski Bakanı Avni Akyol kabri başında anıldı

Milli Eğitim ve Kültür Eski Bakanı Avni Akyol, vefatının 24. yıldönümünde kabri başında öğrenciler ve sevenleri tarafından anıldı.
Kültür Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı yapan siyasetçi, eğitimci merhum Avni Akyol için, vefatının 24. yıl dönümünde Düzce Şehir Mezarlığı’ndaki kabri başında sevenlerinin katılımıyla anma töreni düzenlendi. Törene Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Burçin Sarıcan, siyasetçi ve iş insanları Erkan Seçkin ile Faruk Darıyerli, Akyol ailesi, Avni Akyol İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri, öğretmen ile öğrenciler katıldı.
Bir dönem Avni Akyol ile birlikte çalışma fırsatı bulan Anavatan Partisi Eski Gençlik Kolları Genel Başkanı Erkan Seçkin, Akyol’un nazik ve ahlaklı bir siyasetçi olduğunu vurguladı. Kendisine verdiği ‘Hırsın düşüncenin önüne geçmesin” telkinini hayatında ilke haline getirdiğinin altını çizen Seçkin, Avni Akyol’u şöyle anlattı: “Avni Akyol ile tanışmak ve çalışmak çok büyük bir şans. Avni Akyol gibi nazik bir siyasetçi, siyasetin nasıl ahlaklı yapılması gerektiğini de öğreten bir devlet büyüğü ile çalışabilmek, benim bugünkü siyasi hayatıma önemli kazanımlar sağladı. Kendisiyle çok güzel hatıralarımız var. Bugün de o hatıraları hafızamızda canlı tutuyoruz. Bakanlık yaptığı süreler içerisinde kalıcı eserler kazandıran ve devleti, milleti için yaşayan, kendisini de buna adamış, Düzce’nin yetiştirdiği ender siyasetçi ve devlet adamlarından biriydi. Avni Akyol’u vefatının 24 yılında rahmetle ve minnetle anıyoruz. Allah gani gani rahmet eylesin. Ben siyasi hayatıma başlarken bana çok önemli bir telkinde bulunmuş, "Siyaset yaparken hırsını ehlileştir. Arka cebindeki cüzdanına koy. Orada onu unut" demiştir. Neden böyle söylediniz diye sorduğumda "Hırs düşüncenin önüne geçerse çok büyük zarar verir" şeklinde yanıt vermiştir. Bu söylem benim hayatım boyunca ilke olarak edindiğim bir söylemdir. Bu sebeple hırsla hiçbir şey yapmam, mantığımla hareket etmeye gayret ederim. Bir söylemin bile insan hayatında nasıl bir olumlu değişimi sağladığını buradan anlayabiliriz. Onun ismini taşıyan okulda eğitim gören öğrencilerimiz kabri başındalar. Üzgünüz, keşke uzun yıllar daha birlikte çalışabilseydik. Vatana, millete hizmet etme imkanı olabilseydi. Kendisine bana o dönem gösterdiği ilgi ve değerden dolayı, sevgi ve şükranlarımı ifade etmek istiyorum.”
Şehir Mezarlığında yapılan anma töreninde Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi. Ardından dağıtılan ikram ile anma programı sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bartın’da 2 sahilde denize girmek yasaklandı

Bartın’daki 2 kıyıda çeken akıntı ve dalgalar nedeniyle denize girmek yasaklandı. Yasağa karşın denize girmek isteyenler kıyı güvenlik ve can kurtaran grupları tarafından uyarıldı.
Bartın’da bunaltan sıcaklar nedeniyle denizde serinlemek isteyen yöre halkı ve konukları, plajların yolunu tuttu. Kıyısı ve mükemmel tabiatında gezerek İnkumu ve Güzelcehisar kıyılarına gelenler, burada denize giremedi.

Sıcaktan bunalan ve denize girmek için kıyıya gelenler ise denizi seyir edip, kıyıda gezip, oynamakla yetindi.
Kırmızı bayrağın çekildiği İnkumu’na İstanbul’dan gelen Nilay Mollalar, serinlemek için denize geldiği ancak yasaktan haberi olmadığını kaydetti.
Yasak nedeniyle denize giremediğini anlatan Moğollar, denize giremedikleri için üzüldüğünü de kaydetti.
Çeken Akıntı ve dalga nedeniyle yasaklanan plajlara, denize girmenin yasak olduğuna dair ihtar tabelaları yerleştirildi. Tabelalara karşın denize girmek isteyenler ise kıyı güvenlik ve cankurtaranlar tarafından uyarıldı.
Her iki kıyıda de dalga ve akıttığın şiddetinin azalmasının akabinde yasakların kalkması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin