Reklam
Reklam
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
12 Haziran, 2025 11:47 tarihinde yayınlandı
0

İlahiyat Fakültesi 180 mezununu uğurladı

Lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan KBÜ İlahiyat Fakültesi öğrencileri diplomalarını aldı.

Karabük Üniversitesi 2024–2025 Akademik Yılı mezuniyet törenleri kapsamında, İlahiyat Fakültesi mezuniyet programı 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 180 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.

Törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Abdulcebbar Kavak, akademik ve idari personel ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, “İlahiyat Fakültesi mezunu olmak bir meslek değil, bir hayat tarzıdır. Mezunlarımızdan beklentimiz, çalışmalarını sadece ülkemizle sınırlı tutmadan tüm dünyaya yöneltmeleridir.” dedi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulcebbar Kavak ise konuşmasında mezunlara seslenerek “Sizler sadece kendinizden mesul değilsiniz. Kendinize, ailenize, ülkemize, mensubu olduğumuz İslam âlemine ve birlikte yaşadığımız dünya insanlarına karşı sorumluluğunuz var. Bu nedenle çok daha güçlü, sağlıklı ve sağlam adımlarla çalışmanız, gayret etmeniz ve üretmeniz gerekecek.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İlahiyat Fakültesi Musiki Ekibi kısa bir dinleti sundu. Ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi. Fakülte birincisi Fatih Emre Ataseven, ikincisi Kübra Nur Arsalı, üçüncüsü ise İsmail Sağır oldu.

İlahiyat Fakültesi birincisi Fatih Emre Ataseven, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, “Bu fakültede yalnızca bilgi değil; hikmet, ahlak ve sorumluluğu öğrendik. Bize düşen öğrendiklerimizi bir övünç kaynağı değil, bir hizmet vesilesi olarak görmektir. Mezuniyetimiz hayırlı, istikbalimiz bereketli olsun.” dedi.

Fedakâr Anneye Fahri Mezuniyet Belgesi Verildi

İlahiyat Fakültesi mezuniyet töreninde, yalnızca öğrenciler değil; emekleriyle onlara yol arkadaşlığı eden anneler de alkışlandı. Engelli öğrenci Semanur Uğraş’ı dört yıl boyunca okula getirip götüren annesi Emine Uğraş’a fahri mezuniyet belgesi ve teşekkür plaketi takdim edildi. Bu anlamlı jest, bu özel an, salonda duygu dolu anlara sahne oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kpyeni 4
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
16 Mayıs, 2026 16:04 tarihinde yayınlandı
0

Genç Sağlık-Sen’den Karabük’te “Özgür İrade” Vurgusu

Genç Sağlık-Sen Karabük teşkilatı, sağlık çalışanlarının özgür iradesiyle büyümeye devam ettiklerini belirterek kamuoyuna yönelik dikkat çeken bir açıklama yayımladı. Sendika, 2022 yılında başlayan teşkilatlanma sürecinin 2026 itibarıyla büyük bir başarı hikayesine dönüştüğünü ifade etti.

Açıklamada, sendikanın son dönemde yüzde 45’in üzerinde büyüme kaydettiği belirtilerek, bu yükselişin “sahada alın teri döken sağlık çalışanlarının tercihi” olduğu vurgulandı. Bazı çevrelerin sendikanın yükselişi karşısında algı operasyonlarına başvurduğu öne sürülen açıklamada, üyelik ve istifa dilekçeleri üzerinden ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı savunuldu.

Sendika tarafından yapılan açıklamada, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde temsilcilerine ait üyeliğin sahte imzalarla başka bir sendikaya geçirildiğine yönelik ciddi iddiaların tespit edildiği belirtilerek, konu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.

“Gerçekleri algıyla örtemezsiniz” denilen açıklamada, sağlık çalışanlarının baskılara rağmen özgür iradesiyle hareket ettiği kaydedildi.

Genç Sağlık-Sen’in Karabük genelindeki büyüme oranları ise şu şekilde paylaşıldı:

  • ADSM: yüzde 325
  • Yenice Devlet Hastanesi: yüzde 275
  • İl Sağlık Müdürlüğü: yüzde 54,4
  • Safranbolu Devlet Hastanesi: yüzde 33,8
  • Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi: yüzde 27,7
  • Eflani Devlet Hastanesi: yüzde 12,5

Açıklamada ayrıca Karabük Üniversitesi’nde yetkili sendika oldukları ve Aile ve Sosyal Hizmetler bünyesinde de önemli başarı elde ettikleri belirtilerek, sendikanın hizmet kolunun tamamında güç kazandığı ifade edildi.

Sendika yönetimi açıklamasını, “Bu mücadele bir sendikanın değil, sağlık çalışanının onurlu yürüyüşüdür” sözleriyle tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin