Berkay Doğan tarafından
12 Haziran, 2025 12:01 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

TOBB Teknik Bilimler MYO mezunları mesleğe uğurlandı

TOBB Teknik Bilimler MYO mezunları, uygulamalı eğitim ve sanayi iş birliğiyle şekillenen meslek yolculuklarına başladı.

Karabük Üniversitesi 2024–2025 Akademik Yılı mezuniyet törenleri kapsamında, TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu mezuniyet programı 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda düzenlendi.
Törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya, akademik ve idari personel, öğrenciler, aileler ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, TOBB Teknik Bilimler MYO’nun Organize Sanayi Bölgesi içinde yer almasının sunduğu avantajlara dikkat çekerek, “Bugün mezun olan öğrencilerimiz, teknik alanlarda yetişmiş bireyler olarak Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizin, milletimizin ve Türk halkının dünya ülkeleri arasında üst sıralarda yer alması için büyük gayret gösterecekler. Bu kutlu yolda başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” dedi.
Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya ise iki yıl süren eğitim sürecinde öğrencilerin yalnızca teknik bilgi edinmekle kalmadıklarını; takım çalışması, problem çözme, etik duruş gibi yaşam becerileri de kazandıklarını belirtti. Gökkaya, “İyi bir tekniker, yalnızca makineyi ya da sistemi tanıyan değil; iş ahlakı yüksek, iletişimi güçlü ve çözüm odaklı düşünebilen bireydir. Sizler artık bu niteliklere sahip meslek insanlarısınız.” dedi.
Törende, dereceyle mezun olan öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi. TOBB Teknik Bilimler MYO birincisi Emre Göksu (Elektrik), ikincisi Mahmut Savaş (Elektrik) üçüncüsü Sefa Gürkan Kocataş (Sivil Savunma ve İtfaiyecilik) oldu.
Yüksekokul birincisi Emre Göksu, mezuniyet konuşmasında bu başarının yalnızca kendisine değil; ailesine, hocalarına ve arkadaşlarına ait olduğunu belirtti. Göksu, edindikleri bilgi kadar sabır, azim ve dayanışmanın da bu sürecin en değerli kazanımları olduğunu vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Temmuz, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

“Tapulu arsam” diye yolu beton duvar ile kapatınca mahalleli isyan etti

Samsun’da bir kişi yeni satın aldığı yerden geçen yolu tapulu toprağı olduğu için beton istinat duvarı ile kapatınca mahalle sakinleri isyan etti.
Edinilen bilgiye nazaran, Samsun İlkadım ilçesi Çatalarmut Mahallesi’de ikamet eden Salim Yaman, konutunun yanındaki arsayı da satın aldı. Mahalle yolunun tapulu yerinden geçtiğini belirten Salim Yaman, müteahhit ile anlaşarak toprağına bina yapmak istedi. Belediye ile görüşen Yaman, yolu beton istinat duvarı ile araç ve yaya trafiğine kapattı. Akşam işten konutlarına dönen mahalle sakinleri, yolun duvar ile kapatıldığını görünce karara reaksiyon gösterdi. Ellerinde, yıllar evvel eski mülk sahibinden yolu para karşılığında satın aldıklarına dair senet bulunduğunu belirten mahalle sakinleri, yolun açılması için gece geç saate kadar duvarın yanında toplanıp reaksiyon gösterdi. Polisler vatandaşların haklarını hukuksal taraftan aramalarını ve meskenlerine gitmelerini istedi.

"Burası yaklaşık 35 yıldır mahalle sakinlerinin kullandığı yoldur"
Çatalarmut Mahallesi Muhtarı İdris Güdeloğlu yaptığı açıklamada, "Burası yaklaşık 35 yıldır mahalle sakinlerinin kullandığı yoldur. Buranın birinci sahibi olan Mehmet Dolgun abimiz tapusu şahsi kendine ilişkin iken mahalle sakinlerinde muhakkak bir fiyat bedel alarak ’3 metreye 15 metre yol bırakayım, geçiş hakkın olsun’ diye burayı yol bırakmış. Mahalle sakinleri razı olmuşlar. Parasını ödemişler. Buranın bedelini ödemişler. Mehmet bey öldükten sonra varisleri bir öbür şahsa satıyor. Satıldıktan sonra alan şahıs ölçümünü yaptırıyor. Burası benim tapulu arazim diyerek bu istinaf duvarı ile kapatıyor. Vatandaşların yolu şu anda kapalı. Vatandaşların da ellerinde imzalı senetleri var. Vatandaşlar bu yolun kapanmasını istemiyor. Bu yol şu anda kapalı. Vatandaşlar mağdur. Buradaki yolun tekrar açılmasını belediyemizden, ilgililerden bu yolun açılmasını ve vatandaşların kullanılmasını rica ediyorum" diye konuştu.
Kapattığı yolun tapulu toprağı olduğunu söyleyen Salim Yaman, "Komşu yerini satışa çıkardı. Tapu komşumuz ’370 metrekare yer var planlı projeli bunları satmak istiyoruz’ dedi. Yer hacizliydi. 3 tane haciz vardı. Ben 3 hacizi ödedim. 370 metrekare yeri aldım. Vatandaş da buradan geçiyordu. Bu yeri de alınca bizim tapular birleşti. Müteahhit ile görüşüp mutabakat yaptım. Müteahhit 2 dükkan ve 4 dairen olur dedi. Burayı da çevirmemiz gerekiyordu. Binamın etrafını çevirdim ve müteahhit ile muahede yaptım. Ben burada halkımı severim 25-30 yıldır kapı komşuyuz. Evvel belediyeye gittim. Belediye fen işleri imar kısmı ’burası haklı tarafından senindir istediğin vakit beton dökerek çevirebilirsin’ dedi. Bizde beton döküp çevirdik" biçiminde konuştu.
Vatandaşlar polisin ikazları üzerine dağılarak meskenlerine gitti.

Bizi sosyal medyadan takip edin