Ciltteki değişimleri hafife almayın: Erken teşhis hayat kurtarıyor - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
ciltteki degisimleri hafife almayin erken teshis hayat kurtariyor j4yjg7sV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Ciltteki değişimleri hafife almayın: Erken teşhis hayat kurtarıyor

Cildiye Uzmanı Dr. Hüseyin Başar, cilt sıhhatinin yalnızca estetik değil, birebir vakitte genel sıhhatle direkt alakalı olduğunu belirterek, tertipli dermatolojik taramaların hayati kıymet taşıdığına dikkat çekti.

Cilt hoşluğunun bireyin dış görünümünün yanı sıra sıhhat durumunu da yansıttığını ifade eden Büyük Anadolu Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Hüseyin Başar, “Bakımlı ve sağlıklı bir cilt kişinin hem ruhsal hem fizikî sıhhatini olumlu tesirler. Dermatolojik taramalar yalnızca estetik tasalarla değil, önemli hastalıkların erken teşhisi için de gereklidir” dedi.

“Cilt kanserinde erken teşhis hayat kurtarır”

Cilt sıhhatinin sırf kozmetik bir problem olarak görülmemesi gerektiğini tabir eden Dr. Başar, “Dermatolojik kontroller, bilhassa cilt kanseri üzere önemli hastalıkların erken evrede teşhis edilmesine imkan sağlar. Güneş lekeleri ve benlerdeki değişiklikler kıymetlidir. Bu nedenle yılda en az bir kere cilt muayenesinden geçmek epeyce değerlidir” diye konuştu.

Genetik yatkınlık ve güneş tesirine karşı tarama önerisi

Güneşin ziyanlı tesirlerine ve genetik yatkınlıklara da değinen Dr. Başar, “Deri kanseri açısından risk taşıyan bireylerin sistemli denetim yaptırmaları, mümkün riskleri erkenden fark etmelerini sağlar. Güneş lekeleri, benlerdeki hal, renk ve boyut değişiklikleri kesinlikle bir dermatolog tarafından değerlendirilmelidir” tabirlerini kullandı.

Ciltteki değişimlerin ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başar, “Unutulmamalıdır ki erken teşhis sırf cilt sıhhatini değil, hayat kalitesini de direkt tesirler. Bugün atılacak küçük bir adım, gelecekte büyük bir fark oluşturabilir” diyerek vatandaşları nizamlı denetim konusunda uyardı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kayaliklardan dusen sahis yaralandi liD5lS4D
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kayalıklardan düşen şahıs yaralandı

Samsun’un Atakum ilçesinde kayalıklardan düşerek yaralanan şahıs, ekiplerin çalışmaları sonucu kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Atakum ilçesinde kayalıklardan düşen vatandaşı gören çevredeki vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine AFAD, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler tarafından yürütülen koordineli ve titiz çalışma sonucu bulunduğu yerden çıkartılan vatandaş, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin