Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Aralık, 2016 12:31 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de Yazar Kazım Yurdakul ile Söyleşi

 

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Engelsiz Hayat Okuyan Toplum” temalı 2. Kitap Günleri etkinliği ile yazarları ağırlamaya devam ediyor.

Turuncu kantin binasında gerçekleşen 2. Kitap Günleri etkinliğinin ikinci günündeki konuğu Uzman Psikolog, Eğitimci Yazar Kazım Yurdakul oldu.

Yedi psikoloji, üç siyaset olmak üzere yayınlanmış on kitabı bulunan yazar Yurdakul, gerçekleştirilen söyleşide 13 yaşından beri kitap okuduğunu, sürekli gözlem yaptığını anlatarak “Bütün derdim hayatı anlamak” diye konuştu. Bu sayede yazar Kazım Yurdakul psikoloji, insan, insan zihni, sosyoloji, yönetim, siyaset, medeniyet, tarih gibi pek çok konuda bilgi sahibi olduğunu belirtti.

Söyleşide öğrencilere önemli tavsiyelerde de bulunan Yurdakul bol bol soru sormaları gerektiğini söyleyerek insanların farklı bilgilere sahip olduğundan fikirlerin de farklı olduğunu söyledi.

Yazar Kazım Yurdakul konuşmasında “İnsanları önemsiyorum ve doğru yatırımlar yapmak istiyorum. Eğitim verirken de siyasi kadrolar içinde de bulundum. Bu deneyimlerimi tarafsızca aktarmak istedim. Birilerinin taraftar olmadan objektif bakarak siyasetle ilgili kitap yazmam gerektiğine inandım.” diyerek kitapları hakkında bilgi verdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
ca2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
12 Mayıs, 2026 10:46 tarihinde yayınlandı
0

Uygulamalı aşı eğitimi ile tarıma destek

Safranbolu Belediyesi, tarımsal üretimi canlandırmak ve üreticilere doğru teknikleri kazandırmak amacıyla “Meyve Ağaçları Aşılama Kursu” düzenledi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı Yazıköy Uygulama ve Üretim Birimi’nde gerçekleştirilen kursa, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Başkan Yardımcısı Taner Timar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bölgedeki meyve ağaçlarından alınan verimi artırmayı hedefleyen eğitimde, Yazıköy Uygulama ve Üretim Birimi Sorumlusu Ziraat Mühendisi Pınar Alazoğlu Uslu ve ekibi görev aldı. Katılımcılara kalem ve göz aşısı yöntemleri, hem teorik hem de uygulamalı olarak aktarıldı.

Başkan Elif Köse, yerel üretimi desteklemenin önemine dikkat çekerek, bu tür kurslarla bilinçli tarım uygulamalarını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Program boyunca katılımcılar, uzmanlar eşliğinde bizzat uygulama yaparak aşılama tekniklerini yerinde öğrenme imkanı buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin