İstanbul Büyükçekmece’deki Hz. Ebubekir Camii’nde cuma namazlarında toplanan bağışların eksik bildirildiğini öne sürerek şikayette bulunan müezzin F.B., iddiaya göre imamın saldırısına uğradı. Çocukların da bulunduğu cami avlusundaki kavga çevredekilerin müdahalesiyle sonlandırılırken, imamın görev yeri değiştirildi. Kaymakamlık tarafından adli süreç kapsamında soruşturma izni verildi.
İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde bulunan Hz. Ebubekir Camii’nde, cuma namazları sonrasında toplanan bağış paraları nedeniyle tartışma yaşandı. İddiaya göre camide görev yapan müezzin F.B., toplanan bağışların müftülüğe eksik bildirildiğini ve tutanaklara gerçek miktarların yazılmadığını öne sürerek durumu ilgili makamlara bildirdi.
Şikayetin ardından müezzin ile cami imamı arasında yaşanan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.
CAMİ AVLUSUNDA TEKME TOKAT KAVGA
İddiaya göre imam, cami avlusunda müezzin F.B.’ye saldırdı. Çocukların da bulunduğu sırada yaşanan arbede paniğe neden oldu.
Kavga sırasında bazı çocukların ağlayarak olay yerinden uzaklaştığı, çevredeki vatandaşların ise tarafları ayırmak için müdahale ettiği belirtildi.
Yaşanan olayın ardından müezzin F.B.’nin imamdan şikayetçi olduğu öğrenildi.
“BAĞIŞLARI BOŞ TUTANAKLARLA EVE GÖTÜRÜYORDU” İDDİASI
Müezzinin eşi Ebru Bıyıkoğlu da bağış paralarına ilişkin dikkat çeken iddialarda bulundu.
Bıyıkoğlu, imamın cuma namazlarında toplanan paraları boş tutanaklara imza attırarak eve götürdüğünü öne sürdü. Eşinin uygulamaya karşı çıktığını belirten Bıyıkoğlu, şikayetin ardından bildirilen bağış miktarlarında belirgin bir artış yaşandığını iddia etti.
Söz konusu iddialar üzerine bağış bildirimleriyle ilgili de inceleme başlatıldığı belirtildi.
İMAMIN GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ
Yaşanan olay ve ortaya atılan iddiaların ardından imam hakkında idari ve adli süreç başlatıldı. Kaymakamlık tarafından soruşturma izni verilirken, imamın görev yeri de değiştirildi.
İmamın Beylikdüzü Gürpınar’daki başka bir camiye tayin edildiği öğrenildi.
Ancak görev yeri değişikliğine rağmen imam ile müezzinin ailelerinin aynı lojman binasında yaşamaya devam ettiği belirtildi.
AİLE TEHDİT EDİLDİKLERİNİ ÖNE SÜRDÜ
Müezzin F.B. ve ailesinin, yaşanan süreçte tehdit edildiklerini ileri sürdüğü öğrenildi. Aile, imamın tamamen görevden uzaklaştırılmasını talep ederken, olayla ilgili adli ve idari sürecin devam ettiği bildirildi.
Bağışlara ilişkin usulsüzlük iddialarının soruşturma sonucunda netlik kazanacağı, tarafların hukuki süreçteki beyan ve delillerinin ise incelemeye alınacağı belirtildi.
