blank
Berkay Doğan tarafından
21 Şubat, 2025 14:40 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ ile Akdeniz Üniversitesinde Arasında İşbirliği

Sosyalfest 2025 hazırlıkları kapsamında Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan'a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette sosyal bilimlerin toplum üzerindeki etkisini artırmaya yönelik projeler ve akademik iş birlikleri değerlendirildi.

Bu kapsamda, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan "Sosyalfest Kurumsal Paydaş İş Birliği Protokolü"nü imzaladılar.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık imza törenindeki konuşmasında, Akdeniz Üniversitesinin Türkiye'nin başarılı ve güçlü üniversitelerinden biri olduğunu söyleyerek yapılan bu iş birliğinin önemine dikkat çekti. Rektör Kırışık, sözlerine şöyle devam etti: 

"Akdeniz Üniversitesi ile iş birliği yapmaktan büyük onur duyuyoruz. İnşallah hep birlikte Sosyalfest 2025’i gerçekleştireceğiz ve bu etkinlik, önemli bir akademik ve bilimsel gelişmeye sahne olacak. Akdeniz Üniversitesine, bu kıymetli organizasyona katıldıkları ve kurumsal paydaş olarak destek verdikleri için teşekkür ediyorum."

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ise Sosyalfest'i geçen yıl heyecanla takip ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Sosyal bilimler, Türkiye’de hak ettiği yerde değil ve bu alandaki eksikliklerin giderilmesi çok kıymetli. Sizlerin bu önemli adımı atmış olmanızdan büyük mutluluk duyuyorum. Bu yıl Sosyalfest 2025’in daha kapsamlı planlandığını görmek sevindirici. Akdeniz Üniversitesi olarak biz de bu projeye katkı sunmaktan memnuniyet duyarız. Umarım önümüzdeki yıllarda sadece bir paydaş değil, belki de ortak olarak yer alırız. Yapılacak etkinliklerin Türkiye için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." İmzalanan protokol ile iki üniversite arasındaki akademik iş birliği güçlenecek ve Sosyalfest kapsamında ortak projeler hayata geçirilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İş yerindeki kasayı kesip hırsızlık yapan hırsızlar jandarmadan kaçamadı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde girdikleri iş yerinde kasayı keserek içerisindeki paraları çalan 3 kişi, jandarma grupları tarafından Adana’da yakalandı.
Olay, 23 Eylül’de Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir iş yerinde meydana geldi. Gece saatlerinde iş yerine giren maskeli 4 şahıs, hırsızlık yaparak kayıplara karıştı. İhbar üzerine harekete geçen Çorum Vilayet Jandarma Komutanlığı Cürüm Araştırma Timi’nin (JASAT) dedektifleri, olayı aydınlatmak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. İş yeri ve etrafındaki yüzlerce saatlik kamera kaydını titizlikle inceleyen takımlar, şüphelilerin kaçış güzergahını belirledi. Yapılan araştırmada, zanlıların farklı vilayetlerde de emsal hırsızlık olaylarına karıştığı tespit edildi. Yürütülen koordineli çalışma sonucunda şüphelilerin Adana’da olduğu tespit edildi.
Adana’da düzenlenen operasyonla, olaya karışan 2 kuşkulu, cürümde kullandıkları araç ve cürüm eşyalarıyla birlikte yakalandı. Gözaltına alınan 2 kuşkulu, "nitelikli yağma" ve "hırsızlık" cürümlerinden çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Jandarma gruplarının olaya karışan öteki 2 şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin