Reklam
Reklam

KBÜ, ASELSAN ile iş birliklerini güçlendiriyor

kbu aselsan ile is birliklerini guclendiriyor et7fLT87
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Şubat, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
0

Savunma endüstrisinde yenilikçi ve ulusal projeleriyle öne çıkan Karabük Üniversitesi, ASELSAN ile iş birliklerini güçlendiriyor.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ve ASELSAN, yerli teknoloji geliştirme alanındaki ortak çalışmalarına devam ediyor. Askeri emelli yüksek çözünürlüklü ekranların yerli ve ulusal olarak üretilmesi konusunda devam eden iş birliği çerçevesinde ince sinema transistör arkapanel (TFT backplane) teknolojisinin geliştirilmesi ve prototip üretimi Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitüsü Gereç Araştırma ve Geliştirme Merkezinde (MARGEM) KBÜ’lü öğretim üyeleri Prof. Dr. Mustafa Anutgan ve Prof. Dr. Tamila Anutgan tarafından yürütülüyor.

Bu çerçevede ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı, Aviyonik ve Güdüm Sistemleri Sektör Başkanı Murat Karataş ve beraberindeki heyet Karabük Üniversitesini ziyaret ederek bu husustaki yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

ASELSAN heyeti, ziyaret sırasında birinci olarak KBÜ Senato Salonu’nda Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ile Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Genel Sekreter Lütfü Köm ve ilgili akademisyenlerle idari yöneticilerin yer aldığı toplantıya katıldı. Toplantıda projenin mevcut durumu, teknik ayrıntıları ve gelecekteki gayeleri ele alındı.

Toplantının akabinde ASELSAN takımı, proje bünyesinde kurulan araştırma laboratuvarı ve teknik altyapıyı ayrıntılı olarak inceledi. ASELSAN heyeti, üniversitenin teknik kabiliyetlerinden ve araştırma altyapısından duydukları memnuniyeti lisana getirdi. Görüşmeler sırasında, Karabük Üniversitesi ile ASELSAN ortasındaki iş birliğinin genişletilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden polis için tören düzenlendi

kalp krizi gecirerek hayatini kaybeden polis icin toren duzenlendi p6QUgucq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Osman Özer, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Genç polis memuru için gece saatlerinde düzenlenen törende hamile eşi Selda Özer gözyaşlarına boğuldu.

Edinilen bilgiye göre, Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Osman Özer (33), önceki gece evinde fenalaştı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Özer, sağlık ekiplerince Gümüşhane Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan genç polis memuru, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden polis memuru için Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Şehit Olgun Gülay Ek Hizmet Binası önünde tören düzenlendi. Gümüşhane Valisi Cevdet Atay, İl Emniyet Müdürü İsmail Karasakal, il protokolü, mesai arkadaşları ve yakınlarının katıldığı törende Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Törende hamile olduğu öğrenilen eşi Selda Özer gözyaşlarına hakim olamazken, oğlunu genç yaşta kaybeden acılı baba Ekrem Özer de taziyeleri kabul etti. Özer’in naaşı, edilen duaların ardından defnedilmek üzere İstanbul’a gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin