blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2025 04:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kaymakam Adem Kaya’dan yeni bir müjde daha

Çaycuma Kaymakamlığı, ilçede toplumsal takviye çalışmalarını güçlendirmek gayesiyle Aile Takviye Merkezi (ADEM) kuruyor. Kaymakam Adem Kaya, merkezin Kaymakamlık binası içinde faaliyete geçeceğini açıkladı.
Çaycuma Kaymakamlığı, ilçede toplumsal dayanak çalışmalarını güçlendirmek emeliyle Aile Dayanak Merkezi (ADEM) kuruyor. Merkezin Kaymakamlık binası içerisinde faaliyete geçeceğini belirten Kaymakam Adem Kaya, bilhassa dezavantajlı bayanlara yönelik çeşitli dayanakların sağlanacağını tabir etti.
Kaymakam Kaya, yaptığı açıklamada, "Çaycuma’ya Kaymakamlık binası içinde Aile Dayanak Merkezi kuruyoruz. Dezavantajlı bayanlarımız için üç atölye oluşturacağız. El sanatları ve ikramlık eşya üzere alanlarda bayanlarımıza kurslar verilecek. Üretilen eserler, bayan kooperatifleri aracılığıyla satışa sunulacak. Merkezimizde bir de kreş yer alacak" dedi.
Kurulacak merkezle birlikte bayanların hem mesleksel hünerler edinmeleri hem de ekonomik gelir elde etmeleri hedefleniyor.
Öte yandan, Çaycuma Bayan Kooperatifi (ÇAY-KA) hakkında da bilgi veren Kaymakam Kaya, "ÇAY-KA aldı başını gidiyor. İmalathane kurma fikrimiz var. Kurduğumuz vakit bayan sayımız daha da artacaktır" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Dron saldırısına uğrayan gemi, Kastamonu’dan ayrıldı

Kastamonu’nun Abana açıklarında dron saldırısına uğrayan ve İnebolu ilçesi açıklarına demirleyen gemi, tamamlanan incelemelerin ardından ardından bölgeden ayrıldı.
Kastamonu’nun Abana ilçesi açıklarında dron saldırısına maruz kaldıktan sonra güvenlik tedbirleri kapsamında İnebolu Demir Sahası’na yönlendirilen Palau bandıralı Elbus adlı petrol tankeri, 3 hafta süren denetimler ve güvenlik önlemlerinin ardından bölgeden ayrıldı.
İhtimal riskler sebebiyle yaklaşık 3 haftadır bölgede bekletilen geminin güvenliğinin sağlanmasının ardından yeniden seyrine izin verildiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin