Kastamonu Üniversitesi’nin 6 projesi, TÜBİTAK 2237-A Programı’nın 2024/I. döneminde desteklenmeye hak kazandı.
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı’nın 2024/1. döneminde 6 projenin kabul edilmesiyle büyük bir başarıya imza attı. Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Alperen Kaymakçı’nın “İhtisas Odaklı Ar-Ge Fikirlerin Sınai Mülkiyete Dönüştürülmesi ve Patent Dilinin Anlaşılması” ve Dr. Öğretim Üyesi Hakan Aydoğan’ın “Fen Bilimleri Alanında Lisansüstü Öğrencilerine Yönelik Tez Öneri Formu Hazırlama Eğitimi” ile Tosya Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Karamanoğlu’nun “Akademisyenlerin Bilimsel Etkinlik Düzenleme Yetkinliklerinin Geliştirilmesi”, Fen Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Aysun İnan Genç’in ise “Hipotezden Ürüne Biyolojik Bilimler ve Uygulamalı Doğa Bilimleri Alanlarında Bilimsel Sürecin Bileşenleri Eğitimi”, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in “Genç Araştırmacıların Ar-Ge Kültürünün Tekno-Girişimcilik Dikeyinde Geliştirilmesi-III” ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Doç. Dr. Nesrin İçli’nin Analitik Metot Validasyonu/Verifikasyonu Ölçüm Belirsizliği İleri Uygulama Eğitimi ” projeleri program çerçevesinde desteklendi.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin bu başarısının, akademisyenlerinin güncel ve nitelikli konulardaki çalışmalarının bir sonucu olduğunu belirterek, Kastamonu Üniversitesi’nde verilen proje eğitimlerinin üniversitenin proje başarılarının daha da arttırdığının altını çizdi. Bu tür başarıların, Kastamonu Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası alandaki prestijini yükselttiğini ifade eden Rektör Topal, Türkiye’nin AR-GE, proje ve nitelikli eğitim çalışmaları ile ilgili projelere verdikleri destekler ve teşvikleri için TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Ursavaş, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerine, üniversiteye verdikleri destek için teşekkürlerini iletti.
Rektör Topal, “Üniversitemizin bilimsel araştırmalarda öncü rol üstlenmesi ve akademik başarılarının artarak devam etmesi en büyük temennimizdir. Bu başarıda emeği geçen tüm akademisyenlerimizi gönülden tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum. Gelecekte de Üniversitemizin adını bilimsel başarılarla duyurmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


Kastamonu Üniversitesi’nin 6 projesine destek
Ordu’da sel suları evin balkonundan şelale gibi aktı
Ordu’nun Korgan ilçesinde etkili olan aşırı yağışlar sonucu sel suları bir evin balkonundan şelale gibi aktı.
Edinilen bilgiye göre, ilçenin Tepealan Mahallesi’nde etkili olan şiddetli sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. İlçenin farklı noktalarında taşkınlar meydana gelirken, bir noktada ise ilginç bir görüntü oluştu. Olgun Cört’e ait evin içerisinden geçerek balkondan caddeye şelale gibi akan sel suları büyük hasara neden oldu. Yağışlarla birlikte bölgede heyelanlar da meydana geldi. İlçenin farklı noktalarında yaşanan toprak kaymaları sonucu bazı yapılar ve araçlar zarar gördü.
Şiddetli yağış nedeniyle oluşan sel, vatandaşları da tedirgin etti. O anlar ise vatandaşlar tarafından cep telefonu kameraları ile kaydedildi.
Bölgede yağışın devam ettiği öğrenildi.

