blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ağustos, 2024 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

İhlas Vakfı Sıla Erkek Öğrenci Yurdu öğrencilerini karşılamak için hazırlıklarını tamamladı

Kastamonu’da bulunan 150 kişi kapasiteli İhlas Vakfı Sıla Erkek Öğrenci Yurdu, eski ve yeni öğrencilerini yeni eğitim ve öğretim yılında karşılamak için hazırlıklarını tamamladı.
İhlas Vakfı bünyesinde Kastamonu’da bulunan Sıla Erkek Öğrenci Yurdu’nda 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı öncesinde hazırlıklar tamamlandı. Kastamonu Üniversitesi kampüsüne 10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan yurttaki, yatak odaları, yemekhane, ders çalışma ve dinlenme salonları öğrenciler için hazır hale getirildi. 150 üniversite öğrenci kapasiteli yurttaki çalışmalarla ilgili bilgi veren Yurt Müdürü Enis Köklü, öğrencileri müşteri olarak değil, anne ve babalarının emaneti olarak gördüklerini belirtti.
Öğrencilerin devlet desteği de aldığına dikkat çeken Köklü, “Yurt idaresi, diğer personel ve öğrencilerle bir aileyiz. Ailemize katılacak yeni öğrencilerimizi bekliyoruz. Yurdumuzda temizlik, ferahlık, lezzetli üç öğün yemek, rahat ders çalışma imkanı, milli ve manevi değerlerimize bağlılık en fazla üzerinde durduğumuz konulardır. Yemekte, gezide, spor yarışmasında, bilgi yarışmasında, mübarek gecelerde öğrencilerle beraberiz Kamu yararına çalışan vakıf olduğumuz için yurdumuza kayıt yaptıran her öğrenciye devletimiz aylık 5 bin-6 bin TL civarında yardım yapmaktadır. Öğrencilerimiz kaldıkları 1, 2, 3 kişilik odaların ücretine göre devlet yardımına yüzde 25, yüzde 50, yüzde 80 ilave ücret ödeyerek yurdun bütün imkanlarına sahip olmaktadır” dedi.
Köklü, yurdun büyük ölçüde doluluk oranına ulaştığını ve kayıtların devam ettiğine dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
28 Ocak, 2026 17:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

YÖREMDEN GURME KARABÜK’TE

Karabük’te düzenlenen “Yöremden Gurme” Lezzet Fuarı, Kares Alışveriş Merkezi’nde Karabüklülere kapılarını açtı. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel tatların buluştuğu fuar, doğal ve taze ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü yansıtan fuarda; peynir, zeytin, bal, sucuk, baharat çeşitleri, yöresel reçeller, kuruyemişler, sirkeler, soslar ve kahvaltılık ürünler başta olmak üzere birçok lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuarda özellikle kahvaltılık ürünlerde yüzde 30’a varan indirimlerdikkat çekiyor.

SON 4 GÜN KALDI

Kares Alışveriş Merkezi’nin zemin katında kurulan stantlarda gerçekleştirilen “Yöremden Gurme” fuarının, 1 Şubat Pazar günü sona ereceği bildiren Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, lezzet şölenine katılmak isteyen vatandaşlar için fuarda son 4 güne girildiğini vurgulandı.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TÜRKİYE HAVASI

Türkiye’nin 7 bölgesinden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiği fuarda; Siirt’ten Batman’a, Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya, Afyon’dan Kahramanmaraş’a kadar birçok il ve ilçenin özgün tatları bir araya geliyor. Ziyaretçiler, hem farklı şehirlerin mutfak kültürlerini tanıma hem de yöresel ürünlerini seyahat etmeden tatma imkanı buluyor.

Fuara yoğun ilgi gösteren Karabüklüler, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla temin etme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, Anadolu’nun meşhur lezzetlerini Karabük halkıyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Yöremden Gurme” fuarının belirli aralıklarla Karabük’te yeniden düzenleneceğini de ekledi.

Video için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin