Karabük Postası tarafından
12 Mart, 2020 10:32 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Hafriyat boşaltan kamyon devrildi

Safranbolu ilçesinde hafriyat boşaltan kamyon damperi kaldırdığı sırada devrildi. Kazada sıkışan sürücü arkadaşlarının yardımıyla kamyondan çıkarıldı. Edinilen bilgiye göre olay, Bostanbükü Köyü Adalar Mahallesi’ndeki hafriyat döküm sahasında meydana geldi. Ayhan Akçalan idaresindeki 78 AD 261 plakalı kamyonuyla hafriyat döküm sahasına geldi. Sürücünün hafriyatı dökmek için damperi kaldırdığı sırada yükün bir tarafta birikmesi üzerine kamyon devrildi. Kazayı gören sürücünün arkadaşları, araçta sıkışan Akçalan’ı kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. İlk müdahalenin ardından yaralı sürücü Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan sürücünün durumunun iyi olduğu öğrenilirken, devrilen kamyon vinç yardımıyla olay yerinden kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

TUTAP Başkanı Yıldız’dan Hadrianapolis Antik Kenti vurgusu

Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP) Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Yıldız ile TUTAP Karabük İl Başkanı Kerem Demir, Karabük il merkezi ve bazı ilçelerde bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.
Ziyaretler kapsamında ilk olarak göreve yeni başlayan Karabük Valisi Oktay Çağatay ile bir araya gelen Başkan Yıldız ve İl Başkanı Demir, daha sonra Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Safranbolu Kaymakamı Hüseyin Baskın ve Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva’yı ziyaret etti. Görüşmelerde, TUTAP’ın ülke genelinde ve Karabük özelinde yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verilerek karşılıklı istişarelerde bulunuldu.
Gerçekleştirilen makam ziyaretlerinde, Türkiye’nin Kültür ve Turizm Elçiliği Beratları ile UNESCO unsurlarının yer aldığı "Dünya Mirası Türkiye" kitabı, başta Vali Oktay Çağatay olmak üzere tüm protokol üyelerine takdim edildi.
Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan TUTAP Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Yıldız, Karabük turizmine önemli katkılar sunması beklenen ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınması hedeflenen Hadrianapolis Antik Kenti’nin önemine dikkat çekti. Başkan Yıldız, Hadrianapolis’in hem Türkiye hem de Karabük ve Eskipazar açısından son derece kıymetli bir tarihi miras olduğunu belirterek, UNESCO sürecinin başlamasıyla birlikte ziyaretçi sayısında ciddi bir artış yaşanacağını ifade etti.
Kazı çalışmalarının devam ettiği ve önemli eserlerin gün yüzüne çıkarıldığı Hadrianapolis Antik Kenti’ni de ziyaret eden Yıldız, Göbeklitepe, Çatalhöyük, Hierapolis, Efes, Bergama, Laodikeia ve Perge gibi dünya mirası alanlarının ülke tanıtımına ve ekonomisine sağladığı katkının, Hadrianapolis Antik Kenti için de mümkün olduğunu vurguladı.
TUTAP olarak talep edilen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Yıldız, yerel yöneticilerin bu süreçte daha fazla hassasiyet göstermesinin ve Karabük’ün markalaşması adına daha nitelikli ve somut adımlar atılmasının büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin