blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’nin mor sümbül cenneti Damlı Köyü

Baharın tüm cömertliğini sergilediği Gümüşhane’nin eşsiz tabiatında, 41 tabiat tutkunu, Damlı köyünün masalsı atmosferinde unutulmaz bir tecrübeye imza atarak yeşilin bin bir tonuyla süslenen patikalar ve göz alabildiğine uzanan mor sümbüller ortasında, ruhu dinlendiren bir yürüyüş gerçekleştirdi.
Gümüşhane Dağcılık, Tabiat Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (GÜDAK) üyesi tabiat severler Kürtün ilçesi sonlarındaki baharda adeta canlı bir tablo üzere renklenen Damlı Köyü’ne yürüyüş düzenledi. Sazalanı mevkiinde yürüyüşe başlayan küme kadim ormanların ortasından kıvrılan patikalardan Damlı köyüne ulaştı.
Doğanın tüm ihtişamını gözler önüne serdiği bahar mevsiminde, aralıklarla süzülen yağmur damlaları yürüyüşçülere eşlik ederken zirvelerin ve vadilerin ortasında uzanan rotada ilerleyen doğaseverler Damlı Köyü’nün etrafını saran patikalarda, her adımda farklı bir güzellikle karşılaştı.
Zaman vakit sisler içerisinde gerçekleşen yürüyüş sırasında köy içinde öbek öbek mavi renkte açan mavi ve mor orman sümbüllerin içinde bol bol fotoğraf çeken doğaseverler 14 kilometrelik parkuru akşam saatlerinde tamamladı.

"Böyle bir duyguyu daha evvel hiç yaşamadım"
Rengarenk açan çiçeklerin atletlere eşlik ettiği yürüyüşe birinci defa katılan atletlerden Nurten Öğretmek, gördüğü görünüm ve yaşadığı memnunluğu "Bugün Erikbeli Yaylası ve Damlı köyüne geldik. Çok hoş bir yayla. Yağmurlu bir havada yürüdük. O kadar hoş çiçekler, mor sümbüller, papatyalar, sarı papatyalar, bizim yaylalarda olan sarı tutyalar. O kadar hoş bir gün ki yağmurlu lakin mükemmel bir gün. Hoş arkadaşlar, çok hoş bir gün. Çok keyifli oldum. Bu türlü bir duyguyu daha evvel hiç yaşamadım ve birinci kez katılıyorum. İnşallah devamını her vakit yapacağım inşallah. Hava hoş, yağmurlu, arkadaşlarımız hoş. Çok hoş, çok mutlu oldum" sözleri ile anlattı.
Yürüyüşe katılan Hamza Kesici de "Ben bir yıl oldu Gümüşhane’ye geleli. Bir yıl boyunca daima bu türlü GÜDAK’la bu cinslere katılmayı düşündüm. Nasip bugüne oldu. Birinci kez katılıyorum. Ve çok şad kaldım. Buraların yaylaları, tabiatı falan çok hoş yerler. Herkese tavsiye ederim. Pak hava, tabiatta yürüyüş yapmak insanın, hele ki şu vakitte insanın en çok gereksinimi olan şeylerden birisi. Herkese tavsiye ederim, herkesin gelmesini isterim" dedi.
GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut ise Damlı köyündeki yürüyüşü her yıl yapmaya çaba ettiklerini belirterek "Her sene kesinlikle bu parkurları yapıyoruz çiçek ve tabiatını izlemek, görmek, fotoğraflamak için. Bu sene de bir hafta geç olmasına karşın programı yaptık. Ama mevsim biraz ağır yürüdü. Bu sene kış kuralları ağır. Çiçek oranı hoş ancak istediğimiz üzere değil. Lakin tekrar de çok hoştu. Tabiat şahane. Ufak bir yağmur olsa da hoş bir formda yürüdük" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2025 08:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Minik Semih’in organları 3 çocuğa umut oldu

Sinop’un Ayancık ilçesinde denizde boğulma tehlikesi geçiren 9 yaşındaki minik Semih’in, kaldırıldığı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde beyin vefatı gerçekleşti. Minik Semih’in ailesi tarafından bağışlanan organları 3 çocuğa umut oldu.
11 Haziran Salı günü Sinop’un Ayancık ilçesinde serinlemek için denize giren 9 yaşındaki Semih Efe Ö., bir müddet sonra suda çırpınmaya başladı. Etraftakilerin yardımıyla denizden çıkarılan küçük çocuk, olay yerinde yapılan birinci müdahalenin akabinde Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Ağır bakım ünitesinde hayat çabası veren Semih’in beyin vefatı gerçekleşti. Acılı aile, çocuklarının organlarını bağışlama kararı aldı. Semih’in 2 böbreği ve karaciğeri OMÜ’de Genel Cerrahi Ana Bilim Kısmı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kağan Karabulut koordinasyonunda yapılan ameliyatla alındı. Böbrekler Ankara’da, karaciğer ise Bursa’da organ bekleyen 3 çocuğa nakledilecek.
OMÜ Organ Nakli Koordinatörü Hemşire Birgül Tan, "11 Haziran’da boğulma nedeniyle gelen çocuğumuz maalesef bugün beyin mevti tanısı aldı. Yapılan görüşmede ailesi gönüllülük yaparak karaciğer ve böbreklerini bağışladı. Organları tekrar kendisi üzere olan çocuklara gidecek. Böbrekler Ankara’ya, karaciğer ise Bursa Uludağ’da bir çocuğa nakil olacak. Aileye teşekkür ediyoruz. Herkesin bu hususta hassas olmasını istiyoruz. Organ bağışı hayat kurtarır" dedi.
Organlar, Ulusal Medikal Kurtarma Grubu (UMKE) aracıyla taşınarak Samsun-Çarşamba Havalimanı’na götürüldü. Oradan uçakla nakil yapılacak vilayetlere gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin