Reklam
Reklam

Filyos Limanının Temeli  Atıldı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Aralık, 2016 14:29 tarihinde yayınlandı
0

Başbakan Binali Yıldırım: “Burası 12 Bin Kişiye İş, Aş Kapısı Olacak”

Karabük ve bölgemizin en önemli yatırımlarından olan KARDEMİR için hayati önem arz eden Filyos liman projesinin temeli  Zonguldak’ta düzenlenen törenle Başbakan Binali Yıldırım tarafından atıldı.

Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Filyos Vadi Projesi’nin önemine değinen Türkiye’nin 3. büyük limanının açılışının yapılacağını ifade etti. Limanın 12 bin kişiye iş aş kapısı olacağını belirten Başbakan Binali Yıldırım,  “Bugün Zonguldak’ta sevincimizi paylaşmaya, mutluluğunuza ortak olmaya geldim. Daha önemlisi Zonguldak’tan Türkiye’ye, Karadeniz bölgemizin doğusuna müjdelerle geldik. Türkiye’nin 81 vilayetinde olduğu gibi burada da Zonguldak’ta da evelallah elimiz boş gelmedik. Bugün sizlere Türkiye’nin üçüncü büyük liman projesinin temelini atmaya geldik. Filyos Vadi Projesi hayırlı uğurlu olsun. Bu proje sadece Zonguldak’ı ilgilendirmiyor, bu proje aynı zamanda Bartın, Karabük, Türkiye’nin Anadolu topraklarının Doğu Karadeniz’e açılan en büyük kapısı niteliğinde. Zonguldak ve ilçelerine bugün Filyos Limanı yanı sıra toplam tutarı 700 milyon lirayı aşan 72 tesisin de toplu açılışını gerçekleştiriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“TÜRKİYE’NİN KALKINMASI İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATTIK”
Sultan 2. Abdülhamid’den bu yana hayal olan Filyos Vadi Projesi’nin hayata geçtiğini hatırlatan Başbakan Binali Yıldırım, şöyle devam etti:
“14 yıldır Türkiye’nin kalkınması için refahı için çok büyük bir seferberlik başlattık. Sultan 2. Abdülhamid’in hayali olan ve onun döneminden bu yana bekleyen Filyos Projesi sonunda hayata geçiyor. 150 yıllık hayal gerçek oluyor. Limanın toplam maliyeti 538 milyon. Bu sadece bir başlangıç. Alt yapı tutarı. Liman kısmı. Ama onun arkasında 100 binlerce dönüm araziyi de endüstri bölgesi haline getiriyoruz. Bu yatırımla birlikte Zonguldak’a deniz ulaşımında Karadeniz’in bir yıldızı haline getirmiş olacağız. Zonguldaklı kardeşlerimizin bu projeyi yıllardır beklediğini biliyorum. Liman projesi ile beraber başka yatırımlar da aynı zamanda gelecek. 608 hektarlık alanı limanın etrafında endüstri sanayi bölgesi ilan ettik. Burada fabrikalar yapılacak. Büyük bir kısmı fabrikalar, bir kısmı da orman arazisi olarak yeşilliği muhafaza ediyoruz. Bu endüstri bölgesinde tabii ki fabrikalar kurulacak. Üretim alanında en az 10 büyük fabrika kuracağız. 12 bin insanımıza iş sağlayacağız.”
Öte yandan Yıldırım, Filyos Liman Projesinin, 15 Temmuz 2017 Demokrasi Şehitler Gününe yetiştirilmesi için müteahhitlerden söz istedi. Başbakan Yıldırım’ın konuşma yaptığı sırada zaman zaman sesi kısıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Refakatçi olarak hastaneye giderken kazada hayatını kaybetti

refakatci olarak hastaneye giderken kazada hayatini kaybetti uO6Pu91p
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 08:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da hastanede yatan eltisine refakatçi olarak giderken içinde bulunduğu otomobilin aydınlatma direğine çarpması sonucu ağır yaralanan kadın olay yerinde hayatını kaybetti, hastanın eşi olan araç sürücüsü ise ağır yaralandı.

Kaza, 19 Mayıs ilçesi Sinop yolu Erenköy mevkisinde saat 05.15 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Vezirköprü ilçesinde ikamet eden Mehmet Özmen (35), Bafra ilçesinde özel bir hastanede tedavi altında bulunan eşinin yanında refakatçi olarak kalması için yengesi Zeliha Özmen’i (33) hastaneye götürmek için yola çıktı. Mehmet Özmen idaresindeki 46 AGC 201 plakalı otomobil, Samsun istikametinden 19 Mayıs ilçesi yönüne seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüjde bulunan aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil alev alarak yanmaya başladı. Yanan araç itfaiye tarafından söndürülürken, ağır yaralanan sürücü Mehmet Özmen, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçta yolcu olarak bulunan Zeliha Özmen ise olay yerinde hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden kadının cenazesi, 19 Mayıs Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin