blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ağustos, 2024 12:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Eskipazar OSB Müteşebbis Heyeti Toplantısı

Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonu’nda Vali Mustafa Yavuz başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Karabük OSB Müteşebbis Heyet üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yavuz, Eskipazar OSB’nin altyapı çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade ederek, “347 hektar toplam alanı bulunan Eskipazar Organize Sanayi Bölgemizde 73 adet sanayi parseli bulunmakta olup, bu parsellerin tamamı yatırımcılarımıza tahsis edilmiştir. İmar planı, yatırımcılara tahsis edilen yer büyüklükleri doğrultusunda yeniden revize edilmiş olup, imar uygulaması tamamlanarak, tapu işlemleri devam etmektedir. Karayolları ile müşterek bir çalışma yapılarak üst geçit projesi tamamlanmış ve imar planına işlenmiştir. Yapımı devam eden tüm yollarımızın kaba inşaatının iklim şartları uygun olduğu takdirde 2024 yılı içinde tamamlanmasını ve kabası tamamlanan yollarda altyapı çalışmalarına başlanmasını planlıyoruz. Bununla birlikte OSB’miz ruhsat düzenleyecek aşamaya gelmiş olup, bu kapsamda bir firmamız yatırımına başlamıştır. Geçmişten bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yaklaşık 6 bin kişinin istihdamı öngörülen OSB’nin biran önce hayata geçirilebilmesi için gerekli çalışmaları hassasiyetle takip ettiklerini ifade Yavuz, toplantıda alınacak kararların hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Eskipazar OSB Müdürü Emin Demir tarafından Vali Yavuz ve Müteşebbis Heyeti üyelerine yapılan ve planlanan çalışmalarla ilgili sunumun yapılırken, toplantı, gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından sona erdi.

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ocak, 2025 04:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Cinayetten yargılanan kamyon sürücüsü beraat etti

Samsun’da 3 çocuk annesi bayana çarparak vefatına sebep olduğu teziyle tutuklanan kamyon şoförü beraat ederken, olay sırasında kamyon şoförüne silahla ateş eden şahıs 8 yıl 4 ay mahpus cezasına çarptırıldı.

Olay, Samsun’un Canik ilçesi Belediyeevleri Mahallesi’nde 27 Nisan 2023’te meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Fatih Okan (53) oğluna ilişkin araba ile seyir halindeyken kamyon şoförü Hakan Taşkara (41) ile ortalarında tartışma çıktı. Taraflar bir mühlet sonra araçlarından indi. Hakan Taşkara’nın kamyonu Fatih Okan ve yanında bulunan arkadaşı Zeynur Sarıkoca’nın (40) üzerine sürerek her ikisini de yaraladığı tez edildi. Kamyon çarpması sonucu ayağından yaralanan Zeynur Sarıkoca, kamyon şoförünün yanına giderek tartıştığı sırada araba şoförü Fatih Okan ise Hakan Taşkara’ya tabancayla ateş açtı. Hastaneye kaldırılan Zeynur Sarıkoca hayatını kaybetti. Olayda kamyonun çarpması sonucu ayağından yaralanan Fatih Okan ile kamyon şoförü Hakan Taşkara mahkemece tutuklandı.

Otopsi raporunda Zeynur Sarıkoca’nın silahla ateş açılarak değil, kamyonun çarpması sonucu öldüğü ortaya çıkınca Fatih Okan cezaevinden tahliye oldu. Tutuklu bulunan kamyon şoförü Hakan Taşkara hakkında “adam öldürmek” cürmünden, tutuksuz olan Fatih Okan hakkında ise “öldürmeye teşebbüs” cürmünden dava açıldı.

Samsun 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın son duruşmasında, “meşru müdafaa” kaideleri altında olayın meydana geldiği gerekçesiyle kamyon şoförü Hasan Taşkara’nın “öldürme” olayından beraatine ve tahliyesine karar verildi.

Fatih Okan ise olay sırasında kamyon şoförüne tabancayla ateş açtığı gerekçesiyle “adam öldürmeye teşebbüs” hatasından 8 yıl 4 ay mahpus cezasına çarptırıldı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.