Eren Enerji’ye ait yüzer vinç dereye sürüklendi, 5 kişi AFAD ekiplerince kurtarıldı
Zonguldak’ta Eren Güç firmasına ilişkin yüzer vinç, halatlarının kopması üzerine dereye sürüklendi. AFAD takımlarının başarılı çalışması ile yüzer vinçte misyonlu 5 kişi kurtarıldı.
Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde Eren Enerji’ye ilişkin limandaki yüzer vinç, bağlı bulunduğu rıhtımdan kurtularak hava muhalefeti nedeniyle sürüklenmeye başladı. Zonguldak Liman Başkanlığı takımları, romörkörler vasıtasıyla yüzer vinci müdahale edebilmek emeliyle açığa taşıdığı sırada halatları koptu. Bunun üzerine derenin ağzına sürüklenen yüzer vinçte vazifeli 5 işçi, AFAD takımlarının başarılı çalışması ile bulundukları yerden kurtarılarak karaya çıkarıldı. Olayda can kaybı yahut yaralanma yaşanmazken, yetkililer bölgede güvenlik tedbirlerini artırdı.
Rektör Kırışık’tan Kültür ve Turizm Bakanlığına iş birliği ziyareti
Karabük Üniversitesi(KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcıları Nadir Alpaslan ve Dr. Serdar Çam’ı ziyaret etti.
Görüşmede, kültürel mirasın korunması ve turizm alanında yürütülebilecek iş birliği başlıkları ele alındı.
Ziyarette, Karabük Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında ortak proje ve çalışma alanları değerlendirildi.
Kültürel mirasın tespiti ve korunmasına yönelik çalışmalar, turizm odaklı akademik araştırmalar, nitelikli insan kaynağının geliştirilmesine dönük projeler ve kamu politikalarına bilimsel katkı sağlayacak başlıklar gündeme geldi.
Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesi Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM) tarafından hazırlanan "Türkiye Maddi Kültür Envanteri Politika Raporu"nu Bakan Yardımcıları Alpaslan ve Çam’a sundu. Raporda, Türkiye’nin maddi kültür varlıklarının tespiti, kayıt altına alınması ve sürdürülebilir politikalarla korunmasına ilişkin değerlendirmelere yer verildi.
Kırışık, ayrıca üniversite bünyesinde yürütülen eğitim, araştırma ve uygulama faaliyetlerine ilişkin bilgi paylaşarak, bölgenin kültürel ve turistik potansiyelinin akademik çalışmalarla desteklenmesinin önemine dikkati çekti.
Bakan Yardımcıları Nadir Alpaslan ve Dr. Serdar Çam ise üniversite tarafından hazırlanan bilimsel raporların kültür politikalarına katkı sunduğunu belirterek, kamu-üniversite iş birliğinin güçlendirilmesinin sektörel gelişim açısından önemli olduğunu ifade etti.
Karabük Üniversitesi, kültürel mirasın korunması ve turizmin geliştirilmesine yönelik kurumlar arası iş birliğini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.