Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Ekim, 2020 13:09 tarihinde yayınlandı
0

ÇEMBER DARALIYOR, UYARILAR KULAK ARDI EDİLİYOR

Karabük’te Koronavirüs vaka sayıları hızla artarken, dün itibarıyla hayatını kaybedenlerin sayısı 50’ye yükseldi. Alınan tedbirler ve yapılan uyarılara vatandaşlar tarafından uyulmadığı gözlenirken, halen çarşı merkezinde maskesiz gezenler gözlendi

Tüm Dünyayı saran Koronavirüs vaka sayıları hızla artarken, dünyada olduğu gibi ülkemizde de  çok sayıda can kaybına neden oldu. Ülkemizde Mart ayında ortaya çıkan virüsle mücadele kapsamında her gün camilerden ve Belediye tarafından anonslar yapılırken, İçişleri Genelgeleri doğrultusunda denetimler devam ediyor.

Tüm yapılan uyarı ve denetimlere karşılık vatandaşın duyarsızlığı ise düşündürüyor. Karabük’te vaka sayısı 4 binlere dayanırken, dün itibarıyla hayatını kaybedenlerin sayısı 50 oldu. Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören 62 yaşındaki Hüseyin Y ve 70 yaşındaki Cihan K. korona virüsten hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler Koronavirüs tedbirleri kapsamında defin edildi.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken halen sosyal mesafe, hijyen ve maske kuralının ihlal edildiği gözlendi. Çarşı merkezinde ve açık alanlarda vatandaşların maske takmadıkları gözlendi. Uyarılara kulak asmayan ve sert bir dille cevap veren vatandaşların söylemleri ise pes dedirtiyor.

Denetimlerin ve cezaların caydırıcı olmadığı gözlenirken, bundan sonra tedbirlerin alınması noktasında nasıl bir yol izleneceği ise merak ediliyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tas ocaginda dinamit patlatilmasi sirasinda 4 isci yaralandi 5iZPuabW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla çevresinde faaliyet gösteren bir taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı.

Olay, saat 13.00 sıralarında Alaplı Aydınyayla kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taş ocağında kontrollü dinamit patlatması gerçekleştirildiği sırada çevreye savrulan kaya parçaları bazı işçilere isabet etti. Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan E.T., F.G., E.D. ve E.B., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Alaplı ve Ereğli Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin