blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2024 00:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Amasra’da oteller ve pansiyonlar doldu

Bartın’ın Amasra ilçesinde oteller ve pansiyonlar doldu. Kurban Bayramı’nda 9 günlük tatil olduğunu hatırlatan yetkililer, bayram süresinde ise Amasra’yı 500 bin turistin gelmesi bekleniyor.
Bartın’ın tarihi, turistik yerlerinden olan, muhteşem denizi ce doğası ile Fatih Sultan Mehmet Han’ın Çeşm-i Cihan (göz bebeği) olarak nitelendirdiği Amasra’da, 9 günlük bayram tatili öncesinde tüm otel ve pansiyonlar doldu. Oteller yüzde yüz doluluğa ulaşırken, pansiyonlar ise yüzde 90’ı aştı.
Amasra Boztepe Ada Pansiyon İşletmecisi Halil Tekin, ’’Amasra tatilciler için hazırlıklarını yaptı. Pansiyonlar ve oteller hazırlıklarını bitirdi. Bu sene doluluk, geçtiğimiz yıllara göre daha fazla. Ayrıca tatilciler bu sene yer bulma konusunda ciddi sıkıntılar yaşayabilir. Yeni çıkan kanunlara göre herkes ev pansiyonculuğu yapamıyor, şartlar ağırlaştı. Günü birlik pansiyon sayısı azaldı. Tatilciler rezarvasyonlarını son günlere bırakmasınlar. Bu bayram tatili 9 gün olduğu için yoğunluk olacaktır’’ diye konuştu.
Bayramlarda Amasra’ya ziyaretçi akını beklediklerini kaydeden Belediye Başkanı Recai Çakır, ’’Bu sene 500 bini bulan günü birlikçilerle birlikte ziyaretçi akını olacağını öngörüyoruz. Amasra olarak hazırız, misafirlerimizi ağırlamaya. Tatilcilerin Amasra’ya gelmeden amacıyla, rezervasyonlarını yaptırmalarını tavsiye edebiliriz’’ diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Amasya’da asker eğlencesinde 39 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelik oldu

Amasya’da asker cümbüşünde yedikleri yemeğin akabinde rahatsızlanan 39 kişi, besin zehirlenmesi kuşkusuyla hastaneye başvurarak tedavi altına alındı.
Edinilen bilgiye nazaran, Hacılar Meydanı Mahallesi’nde bir meskende düzenlenen asker cümbüşüne katılan çok sayıda kişi, verilen yemeğin akabinde rahatsızlandı. Mide ağrısı, bulantı ve kusma şikayetiyle rahatsızlanan bireylerin bir kısmı acil sıhhat takımları tarafından ambulansla Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Sonradan hastaneye gelenlerle sayı 39’a ulaştı.
Rahatsızlanan şahısların ortasında durumu ağır olan kimsenin bulunmadığı, polis gruplarının cümbüşün yapıldığı yere giderek sunulan yemeklerden incelenmek üzere numune aldığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin