Alevlerin tekrardan göğe yükseldiği köyde vatandaşlar tedirgin: “Çok korktuk, arabada yatıyoruz”

Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ağustos, 2024 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’nun Gerede ilçesinde yangın nedeniyle tahliye edilen Demirciler köyündeki vatandaşlar, kontrol altına alınan yangının tekrardan alevlenmesiyle tedirgin olduklarını belirttiler. Köyde yaşayan Mavi Sarı, "Çok korktuk, gece arabada yatıyoruz" dedi.
Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi’nde başlayarak Bolu’nun Gerede ilçesine sıçrayan yangın, öğle saatlerinde kontrol altına alınmıştı. Tedbir amacıyla 123 kişinin tahliye edildiği Demirler köyünde sıcaklar ve rüzgarın artmasıyla yeniden alevler göğe yükseldi. Ekiplerin söndürme çalışmaları devam ederken, bögeden tahliye edilen vatandaşlar da yangını uzaktan izledi. Tedirgin olduklarını ifade eden vatandaşlar, araçlarında kalarak geceyi geçirdiklerini belirttiler.

"Çok korktuk"
Demirler köyünde oturan Mavi Sarı, "Burada hiç büyük bir yangın görmedim. Çok korktuk. Kendi çocuğum gibi sevdiğim komşumun hayvanları vardı. Hayvanlar kayboldu. Yandılar mı, kaçtılar mı bilmiyorum. Onlara falan çok üzüldük. Yapacak bir şeyimiz yok. Gece araçta yattık" dedi.

Aile Yılında Yapılacak Çalışmalar Konuşuldu

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki kurum ve kuruluş müdürleriyle Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
05 Şubat, 2025 11:04 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Toplantıya, Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç, kurum müdürleri, müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı.
Toplantıda, İl Müdürlüğü’nün 2024 yılında gerçekleştirdiği faaliyetler ile 2025 yılı planlamaları ele alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar hakkında kapsamlı bir sunum yapılırken, hizmetlerin gelecekte daha etkin hale getirilmesi adına çeşitli değerlendirmelerde bulunuldu.
Vali Yavuz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün geniş bir hizmet yelpazesine sahip olduğunu belirterek, çocuklardan yaşlılara, özel gereksinimli bireylerden dezavantajlı gruplara kadar birçok farklı kesime ulaşılan hizmetlerin büyük bir özen ve titizlikle yürütülmesinin önemine vurgu yaptı.
"2025 YILI AİLE YILI OLDU"
Vatandaş odaklı hizmet anlayışının sürdürülebilir şekilde geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Yavuz, özellikle ailenin korunması, güçlendirilmesi ve çocukların sağlıklı bir ortamda yetişmesi konularına dikkat çekti. 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesi sebebiyle bu kapsamda yapılacak çalışmalara özel önem verileceğini belirtti.
Kadına ve çocuğa yönelik şiddetin önlenmesi, koruyucu aile uygulamalarının teşviki, kurumların yangın güvenliği denetimlerinin artırılması ve sosyal desteklerin etkin şekilde ulaştırılması gibi konularda ilgili kurumlarla iş birliğinin sürdürüleceğini vurgulayan Vali Yavuz, hizmet kalitesini daha da artırmak için ortak çalışmalar yapılacağını dile getirdi.
Toplantı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve 2025 yılı hedeflerinin belirlenmesiyle sona erdi.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.