2.Lig: Kardemir Karabükspor: 0 – Vanspor: 2

Karabük Postası tarafından
09 Aralık, 2020 12:39 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Kardemir Karabükspor, ligin 14. haftasında sahasında konuk ettiği Vanspor’a 2-0 mağlup oldu. Stat: Dr. Necmettin Şeyoğlu HAKEMLER: Önder Turgay Demirdak **, Muhammet Ali Doğan **, Baykal Tuna ** KARDEMİR KARABÜKSPOR: Ferhat **, Ali Kemal ** (Nazmican dk. 78 *), Cihan **, Furkan **, Ömer Çelik **, Ahmet Yusuf **, Serkan * (Ahmet Enes dk. 21 **, Furkan dk. 78 *) Emre **, Melih Berat **, Yasin Tabak ** (Muhammet Emin dk. 85 ?) VANSPOR: Aydın **, Yakup **, İsmail **, Barış **, Üzeyir **, Abdulkadir **, Sefa **, Cem ** (Dk.88 Atamer *), Burhan ** (Yiğit İsmail dk.90 ?), Sedat ** (Zafer dk. 80 *), Utku ** Goller : Burhan (dk.23), Sedat (dk.74) (Vanspor) Sarı Kartlar: Ömer Çelik (Karabükspor), İsmail,Sedat, Cem (Vanspor)  

Bizi sosyal medyadan takip edin

Zonguldak’ta doğurganlık hızı azalıyor; 2024’te doğan bebek sayısı 4 bin 90 oldu

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak’ta 2024 yılında canlı doğan bebek sayısı 4 bin 90 olarak kaydedildi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayımladığı doğum istatistiklerine nazaran, kentte toplam doğurganlık suratı ise 1,15 çocuk düzeyine geriledi. Bu oran, Türkiye ortalamasının epey altında kalırken, Zonguldak’ı en düşük doğurganlık suratına sahip on vilayet ortasında yer aldı.
Zonguldak; Bartın ve Eskişehir’den sonra en düşük doğurganlık suratına sahip 3. vilayet oldu. Datalara nazaran 2024’te toplam doğurganlık suratının en düşük olduğu vilayet Bartın ve Eskişehir oldu. Her iki vilayette de bayan başına düşen çocuk sayısı 1,12 olarak kaydedildi. Zonguldak ve Ankara 1,15 çocukla üçüncü sırayı paylaşırken, İzmir’de bu oran 1,17 olarak açıklandı.
Zonguldak’ta 2019 yılında 5 bin 494 olan canlı doğum sayısı, 2024’te 4 bin 90’a kadar geriledi. 2019’da 1,39 olan doğurganlık suratı her yıl düşerek bugünkü düzeye indi.
Zonguldak’ta annenin eğitim seviyesine nazaran doğurganlık suratı değişimleri de ayrıyeten takip edildi. 2024 yılında ilkokul mezunu 2,44; ilköğretim, ortaokul yahut dengi okul mezunu 1,68, lise yahut dengi okul mezunu 1,13 iken yüksek öğretim mezunu 1,14 olarak açıklandı.
Veriler, Sağlık Bakanlığı ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün aktüel idari kayıtlarıyla revize edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.