Zonguldak'ta Trafik Kazası: 4 Yaralı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Mayıs, 2016 07:32 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta Trafik Kazası: 4 Yaralı

ZONGULDAK ‘ta akaryakıt istasyonuna girmek için yolun karşı istikametine geçen otomobil, karşı yönden gelen otomobil ile çarpıştı. Kazada 4 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre kaza, Ankara-Zonguldak karayolunda meydana geldi. Zonguldak’tan Ankara istikametine giden Zeki K. (71), idaresindeki 67 EK 517 plakalı otomobili ile yolun karşısındaki akaryakıt istasyonuna geçmek istedi. Yolu yarılayan sürücünün kullandığı otomobil, Ankara istikametinden gelen Murat A. (35) idaresindeki 34 GC 2160 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada Zeki K. ile aynı otomobilde bulunan 70 yaşındaki eşi Yaşare K., diğer otomobildeki sürücü Murat A. ile 29 yaşındaki arkadaşı Yalçın K. yaralandı. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahalede bulundu. Yaralılardan Murat A. ve Yalçın K. Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, Zeki K. ve eşi Yaşare K. BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Akaryakıt istasyonu önündeki trafik kazası ise saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
nasadaki turk bilim adami dr umut yildiz omude evrenin sirlarini anlatti XV4YclRY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

NASA’daki Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız, OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

NASA bünyesindeki Jet İtki Laboratuvarı’nda (JPL) uzun yıllar derin uzay iletişimi ve büyük veri analizi üzerine çalışmalar yürüten astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi. “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı etkinlikte, kozmik süreçler ve modern bilimin temel sorunları ele alındı.

OMÜ Fizik Topluluğu ve OMÜ Gözlemevi iş birliğiyle UZEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcı Alper Kesten, Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, Astronomi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Yavuz’un yanı sıra çok sayıda akademisyen, lise ve üniversite öğrencisi katıldı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler paylaşıldı.

“Bilim cevaplardan çok sorularla ilerler”

Konferansın açılışında konuşan OMÜ Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, bilimin yalnızca bilgi üretme süreci değil, sistematik bir düşünme biçimi olduğunu vurguladı. Bilimsel yöntemin insanlık için en güvenilir rehber olduğunu belirten Çoruh, “Eğer evrenin bir başlangıcı varsa, öncesinde ne vardı? Bilim, hazır cevaplardan ziyade doğru soruları sorabilme yeteneğiyle gelişir. Belki de bu salon, gelecekte evrenin sırlarını çözecek fikirlerin ilk kez filizlendiği ana tanıklık edecektir” dedi.

Dr. Umut Yıldız OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

Türkiye’ye döndükten sonra uzay ekosistemine katkı sağlamak amacıyla çeşitli teknoloji firmalarında üst düzey bilimsel sorumluluklar üstlenen Dr. Umut Yıldız, “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı ilgi çeken sunumunu kendine has üslubuyla dinleyicileriyle paylaştı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler ele alındı.

Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde Bilim İletişimi Direktörü ve öğretim elemanı olarak görev yapan Yıldız, güncel çalışmalarına dair bilgiler verdiği konferansta bilimsel bilginin toplumun her kesimine ulaşması için yürüttüğü çalışmaları sürdüreceğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten’in de katılarak emeği geçenlere teşekkür ettiği program, plaket töreniyle sona erdi. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin