Reklam
Reklam

Cenk Gedikoğlu’ndan TSO Seçimleri İçin “Siyaset” Uyarısı

76413208 4a6f 4b6c aa1f 81f43e319ed6
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Eylül, 2026 09:40 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

MHP Karabük İl Başkanı Cenk Gedikoğlu, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesi yaşanan tartışmalara ilişkin açıklama yaparak, seçimlerin siyasi müdahaleden uzak ve huzur içerisinde gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karabük İl Başkanı Cenk Gedikoğlu, yaklaşan Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) seçimleri öncesinde yaşanan polemiklere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Gedikoğlu, TSO seçimlerinin siyasete alet edilmesine müsaade etmeyeceklerini belirterek, “Bizler bu seçimlerin hiçbir şekilde siyasete alet edilmesine müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Karabük’teki iş insanları, esnaf ve zanaatkarların toplumsal değerlere sahip çıkan kişiler olduğunu belirten Gedikoğlu, kendisinin de 1952 yılından itibaren Karabük’te ticaret yapan bir ailenin üçüncü kuşak temsilcisi olduğunu ifade etti.

“Siyasi baskı ve tehdit olmamalı”

Seçim sürecinde hiçbir TSO üyesi firmanın siyasi baskı altına alınmaması gerektiğini vurgulayan Gedikoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Seçimlerle ilgili olarak hiçbir TSO üyesi firmamız herhangi bir şekilde siyasi baskı altına alınamaz, tehdit veya telkinlerde bulunulmak suretiyle demokratik iradesi zedelenemez.”

Konuyla ilgili geçtiğimiz hafta MHP Genel Merkezi’nin de bilgilendirildiğini aktaran Gedikoğlu, ilgili genel başkan yardımcısının gerekli temaslarda bulunarak seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde yapılması yönündeki beklentiyi muhataplarına ilettiğini kaydetti.

AK Parti ile görüşme yaptığını açıkladı

Gedikoğlu, Cumhur İttifakı ortağı AK Parti’nin Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ve AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ile birkaç gün arayla iki kez bir araya geldiğini belirterek, görüşmelerde seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.

Gedikoğlu, bu görüşmeler sonucunda seçimlere siyasi müdahale yapılmaması konusunda destek ve teminat aldığını ifade etti.

“Seçimler gelip geçecek, önemli olan Karabük ortak paydası”

TSO seçimlerinin de Esnaf Odaları seçimleri gibi geçici olduğunu vurgulayan Gedikoğlu, seçim sürecinde adayların ve üyelerin seçim sonrasında da aynı şehirde yaşamaya devam edeceğine dikkat çekti.

Gedikoğlu, “Burada önemli olan ve üzerinde dikkatle durulması gereken en önemli husus, bu seçimlere katılıp oy kullanacak esnaflarımızın, iş insanlarımızın tekrar Karabük ortak paydasında, bu şehirde yüz yüze bakarak yine aynı çatı altında yaşayacağımızı hiç kimsenin unutmamasıdır” dedi.

Seçim sürecinde yarışan gruplar arasında kırgınlıkların oluştuğuna yönelik duyumlar aldığını belirten Gedikoğlu, bu durumun Karabük iş dünyasında kutuplaşmaya ve uzun süreli sorunlara yol açabileceği uyarısında bulundu.

Çapraz’a övgü

Gedikoğlu açıklamasında mevcut KTSO Başkanı Fatih Çapraz’a da teşekkür etti.

Çapraz ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte görev yapmaktan gurur duyduğunu belirten Gedikoğlu, Çapraz’ın “dürüstlüğü, çalışkanlığı, donanımı, eğitimi ve örnek şahsiyetiyle” Karabük’ü temsil ettiğini ifade etti.

Gedikoğlu, Çapraz’ın yanı sıra TSO yönetiminde görev yapan yönetim kurulu üyelerine ve bugüne kadar birlikte çalıştıkları meclis üyelerine teşekkür ederek başarılı hizmetlerinin devamını diledi.

Açıklamasının sonunda seçimlerde tüm gruplardan aday olacak üyelere başarılar dileyen Gedikoğlu, seçimlerin Karabük esnafına yakışır şekilde gerçekleştirileceğine inandığını belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin