Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günler öncesinden yaptığı ihtarların akabinde Zonguldak ve ilçelerinde sağanak yağış tesirini gösterdi. Zonguldak genelinde apansız bastıran sağanak, hem kent merkezinde hem de ilçelerde ulaşımı olumsuz etkiledi.
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde sağanak nedeniyle kimi cadde ve sokaklarda büyük su birikintileri oluştu. Araç şoförleri ilerlemekte zahmet çekerken yayalar da sıkıntı anlar yaşadı. Alaplı-Akçakoca karayolu üzerinde sel sularının birikmesi nedeniyle ulaşımda bir müddet aksama meydana geldi. Bilhassa ilçe giriş ve çıkışlarında, Karayolları sorumluluğundaki yol kesitlerinde su birikintilerinin oluştuğu gözlendi.Güçlükle ilerleyen şoförlerin güç anları, amatör kameralara da yansıdı.
Öte yandan, Alaplı merkez de tesirli olan şiddetli yağış ulaşımı olumsuz etkiledi. Kent içinde birtakım bölgelerde su baskınları yaşanırken, belediye takımları su tahliye çalışması yaptı.