blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak’ta jandarma ve polisin denetimleri sürüyor

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ve Vilayet Jandarma Komutanlığı gruplarınca 28 Nisan-4 Mayıs 2025 tarihleri ortasında yürütülen asayiş ve güvenlik uygulamalarının sonuçları açıklandı.
Yapılan çalışmalarda çeşitli cürümlerden aranan toplam 61 kişi yakalandı. Bunlardan 15’i hakkında katılaşmış mahpus cezası bulunurken, 46 kişi söze yönelik aranıyordu. Yakalanan şahıslardan 10’u 0-5 yıl ortası, 4’ü 10 yıl üzeri mahpus cezasına çarptırılmıştı.
Kaçak maden ocaklarına yönelik yürütülen kontrollerde 5 farklı bölge denetim edilirken, 3 ihbar değerlendirildi. Tespit edilen 1 kaçak ocak imha edilirken, burada 10 metre ray ve 1 vinç ele geçirildi.
Uyuşturucuya yönelik 13 operasyonda 4 kişi gözaltına alındı, 7 kişi tutuklandı, 1 kişi ise isimli denetim kuralıyla özgür bırakıldı. Operasyonlarda 0,74 gram metamfetamin, 268,45 gram esrar, 24,04 gram sentetik kannabinoid, 1.553 adet sentetik ecza hap, 2 kök kenevir bitkisi, 20 adet LSD, 7 tabanca fişeği ve 3 uyuşturucu aparatı ele geçirildi.
Toplam 813 kişinin sorgulandığı okul etrafı kontrollerinde 261 okul, 53 metruk bina, 111 umuma açık yer ve 691 servis aracı denetim edildi. Kontrollerde öğrencilerin güvenliği öncelikli tutuldu.
Trafik grupları tarafından gerçekleştirilen 710 uygulamada, 21 bin 975 araç ve 14 bin 62 kişi denetlendi. Kontrollerde hem şoförlerin evrakları hem de araçların teknik durumu denetim edildi.
Ele geçirilen silahlar ortasında bir adet ruhsatsız tüfek yer aldı. Sistemsiz göçle çaba kapsamında yapılan iki farklı uygulamada ise 24 kişi sorgulandı, bunların 18’inin yabancı asıllı olduğu bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 14:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Ustaoğlu’ndan bağımlılıkla mücadelede toplumsal mücadele çağrısı

Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu, basının bağımlılıkla mücadelede kritik rol oynadığını vurguladı.

Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu ve ekibi basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Programda konuşan Ustaoğlu, demokratik cumhuriyet rejimlerinde medyanın toplumun şekillenmesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Bugün dördüncü kuvvet olarak tanımlanan medyayı, hatta birinci kuvvet olarak nitelendirebiliriz. Çünkü medya, toplumun yönlendirilmesinde bir numaralı rolü oynamaktadır" dedi.

Yeşilay'ın milletin ve özellikle gençliğin sağlığı için her alanda faaliyet gösterdiğini ifade eden Ustaoğlu, anaokulundan üniversiteye kadar toplumun her kademesinde yer aldıklarını söyledi.

Yeşilay'ın 1920 yılında kurulduğunu hatırlatan Ustaoğlu, "Kurulduğu günden bugüne ülkemizin maddi ve manevi sağlığı için çok büyük hizmetler ortaya koymuştur. Bugün bu hizmetlerin bir karşılığı olarak Dünya Yeşilay Teşkilatları Genel Başkanlığı görevini de üstlenmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

Karabük'ün bağımlılıklardan arındırılması için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Ustaoğlu, bağımlılıkların şehirde ciddi sosyal sorunlara yol açtığını belirtti.

Trafik kazalarından aile içi geçimsizliklere, toplumsal huzursuzluklardan bireyler arası çatışmalara kadar birçok problemin temelinde bağımlılıkların bulunduğunu dile getiren Ustaoğlu, "Bu sorunların yüzde 90'ından fazlası bağımlılığa düşmüş bireylerin sosyolojik problemlerinin bir yansımasıdır. Dengeli, düzenli bireyler yetiştirebilirsek, huzursuzluk şehrimizden kendiliğinden kaybolacaktır" ifadelerini kullandı.
Basın mensuplarını toplumun gözü, kulağı ve sesi olarak nitelendiren Ustaoğlu, medyanın önem verdiği konuların toplum tarafından da önemsendiğine dikkat çekti. Bu nedenle basın mensuplarını birer Yeşilay gönüllüsü olarak görmek istediklerini aktaran Ustaoğlu, Yeşilay'ın beş bağımlılıkla mücadele ettiğini söyledi.

Amaçlarının önce Karabük'te, ardından Türkiye'de ve dünyada insanlığın huzur ve mutluluğuna hizmet etmek olduğunu dile getiren Ustaoğlu, bağımlılıktan kurtulmak isteyen herkesin yanında olduklarını belirtti. Ustaoğlu, "Sigara, alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığından kurtulmak isteyen, çocuğu için yardım talep eden herkese yol göstermek istiyoruz. Basın mensuplarımızdan da bu noktada vatandaşlarımızı doğru şekilde yönlendirmelerini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin