Zonguldak’ta bir haftada 64 aranan şahıs yakalandı - Karabük Haber Postası
zonguldakta bir haftada 64 aranan sahis yakalandi GgszYwVC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Haziran, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta bir haftada 64 aranan şahıs yakalandı

Zonguldak’ta İl Emniyet Müdürlüğü ve Vilayet Jandarma Komutanlığı tarafından 16-22 Haziran 2025 tarihleri ortasında vilayet genelinde yapılan uygulama ve kontrollerde aranan 64 kişi yakalandı. Kontrollerde uyuşturucu, silah ve kaçakçılıkla ilgili birçok gereç ele geçirildi.

Yapılan denetimlerde, çeşitli cürümlerden hakkında yakalama kararı bulunan toplam 64 kişi gözaltına alındı. Bu şahıslardan 20’sinin mutlaklaşmış mahpus cezası, 44’ünün ise söz vermek üzere arandığı bildirildi.

İl genelinde gerçekleştirilen 16 başka uyuşturucu operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı, 1 kişi tutuklandı. Operasyonlarda yaklaşık 400 gram esrar, 27 gram metamfetamin, 42 gram sentetik kannabinoid, çeşitli uyuşturucu kullanım aparatları ve sentetik ecza ele geçirildi. Ayrıyeten 1 adet kuru sıkı tabanca ve 1 kök Hint keneviri bitkisi de emniyet güçleri tarafından imha edildi.

Zonguldak’ta yapılan maden ocağı kontrollerinde 22 saha denetim edildi. İki ihbarın değerlendirildiği süreçte 5 kaçak maden ocağı tespit edilerek imha edildi. Kaçak ocaklardan 80 metre uzunluğunda ray sistemi ele geçirildi.

Kent genelindeki uygulamalarda 6 adet kuru sıkı tabanca, 139 adet tabanca fişeği ile 1 tüfek ve 1 tüfek fişeği ele geçirildi. Emniyet ve jandarma trafik grupları tarafından yapılan 588 uygulamada 19 bin 435 araç, 12 bin 862 kişi denetlendi. Kontrollerde çeşitli trafik ihlallerine yönelik idari süreçler uygulandı.

Eğitim kurumlarına yönelik gerçekleştirilen kontrollerde 2 bin 681 kişi sorgulandı. 246 okulun etrafı, 68 metruk bina, 327 umuma açık alan ve 639 servis aracı denetim edildi.

Göçmen kaçakçılığına karşı yapılan kontrollerde 1 uygulamada toplam 697 kişi sorgulandı. Ortalarında 10 yabancı uyruklunun da bulunduğu kümede rastgele bir sistemsiz göçmen tespit edilmedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
emekli ogretmen evinde olu bulundu yyNXHOv6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Emekli öğretmen evinde ölü bulundu

Kastamonu’nun Daday ilçesinde kendisinden haber alınamayan emekli öğretmen, yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu.

Olay, Daday ilçesi Çölmekçiler köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yalnız yaşayan emekli müzik öğretmeni Ali Özcan’dan (69) haber alamayan komşuları, şüphe üzerine durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine köye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Eve giren ekipler, 69 yaşındaki Ali Özcan’ı hareketsiz halde buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde, Özcan’ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Cenazesi morga kaldırılan Özcan’ın kalp krizi sebebiyle hayatını kaybettiği değerlendiriliyor. Özcan’ın kesin ölüm sebebinin ise otopsi incelemesi neticesinde kesinleşeceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin